Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Cassata

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Cassata veya cassata siciliana Sicilya, İtalya'dan gelen geleneksel bir kektir. Cassata genellikle meyve suları veya likör ile nemlendirilmiş ve ricotta peynir ve şekerlenmiş meyve (cannoli ile de kullanılan bir dolgu) ile kaplanmış yuvarlak bir sünger kek içerir. Cassata'nın kabuğu badem ezmesi, pembe ve yeşil renkli krema ve dekoratif tasarımlıdır. Cassata ayrıca şekerlenmiş veya kurutulmuş meyve ve fındık içeren Napoli dondurması anlamına da gelebilir. Menşei Cassata'nın 10. yüzyılda, Müslüman yönetimi altında Palermo'da ortaya çıktığına inanılır. - kelimesinden ilk kez 1178'de Corleone'de bahsedilmiştir. Cassata'nın türetilmiş olabileceği Arapça kelime qas'ah, pastayı şekillendirmek için kullanılan kaseyi ifade eder. Tarihçi John Dickie bunun yerine Sicilyaca cassata kelimesinin Arapça qaššāṭah قشاطة (Arapça 'kase') kelimesinden değil, genellikle iddia edildiği gibi Latince caseāta'dan (Latince 'peynir karışımı' anlamına gelir) geldiğini iddia eder. Cassata'nın 17. yüzyılın sonlarına kadar bir tatlı anlamına gelmediğini ve 18. yüzyıla kadar bugünkü çizgili halini almadığını gözlemler. Dickie, Cassata'nın "köklerinin Müslüman Orta Çağ'da yattığı iddiasına dayanan icat edilmiş bir gelenek konusu olduğunu" bulur. Diğer birçok yerel yemek geleneğinin de bir o kadar eski olduğu iddia edilmektedir." Çeşitleri küçükresim|Cassata, Palermo 2016 Yuvarlak, geleneksel şeklin aksine, bazı cassata dikdörtgen, kare veya kutu şeklinde yapılır. İtalyanca'da "kutu" kelimesi cassadır ancak cassata kelimesinin bu terimden türemiş olması pek olası değildir. "Cassata Catanese", genellikle Sicilya'da Katanya ili’inde yapıldığı şekliyle, turta'ya benzer şekilde yapılır, üst ve alt kabukludur, ricotta ile doldurulur ve fırında pişirilir. küçükresim|Tek porsiyonluk cassata Halk arasında "bakire göğüsler" anlamına gelen Minni di Vergini denilen Cassatella di sant'Agata (çoğulu: cassatelle) benzer bir tatlıdır, ancak daha küçük, üstünde kiraz şekerlemesi ve genellikle özellikle yeşil renkli badem ezmesi ile kişisel porsiyon boyutunda yapılır. Genelde Katanya'da Aziz Agatha festivali için yapılır. Kadın göğsüne yapılan ima, Aziz Agatha'nın bir Katolik şehit olarak karşılaştığı özel işkenceyle ilgilidir. Cassata yapıldığında, peynir katmanları yerine gelato (İtalyan dondurması) katmanları kullanılabilir ve dondurmalı pasta benzeri bir tatlı elde edilir. Tarifin Messina'da yapılan çeşidi, Palermo'dakinden daha az tatlıdır. "Cassata", tatlıdan ilham alan bir dondurma aromasına da atıfta bulunabilir. Amerika Birleşik Devletleri Cleveland, Ohio ve çevresinde, "Cassata Cake" terimi eşsiz şekilde rom veya rom şurubuna batırılmış, taze şarapla doldurulmuş, çilek ve muhallebi ve genellikle çırpılmış krema ve dilimlenmiş çilek ile süslenmiş, katmanlı sarı sünger kek anlamına gelir. Cassata Cake'in bu Cleveland çeşidi ilk olarak 1920'lerin başında Cleveland'daki LaPuma Spumoni & Bakery'de ortaya çıktı. Sahiplerin çocukları, tatlandırılmış ricotta ve şekerlenmiş meyve ile yapılan geleneksel cassata pastasını sevmediler. Tomasso LaPuma, fırında sahip olduklarını kullanarak Cleveland Cassata Cake olarak keki yarattı. Halen şehrin doğu banliyösü Chesterland'daki bu fırının beşinci nesli, bölgedeki diğer birçok İtalyan fırını gibi bu pastanın asıl çeşidini yapmaya devam etmektedir. Katmanlı pasta, düğünler ve kalabalık aile etkinlikleri gibi özel günlerde servis edilir. Cleveland'ın Little Italy mahallesindekiler de dahil olmak üzere bazı yerel özel fırıncılar veya restoranlar, Cassata Cake'i dilimle satar veya pastayı, kavanoza yerleştirilmiş malzemelerle satılacak şekilde değiştirirler. Ayrıca bakınız Cannoli Trifle Kaynakça Kategori:Sicilya mutfağı Kategori:İtalyan mutfağındaki tatlılar Kategori:Cleveland'da kültür Kategori:Badem ezmesi Kategori:İçkiden yapılan yemekler Kategori:Kuru meyve
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri