Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

castella

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AyseKoc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Tagged users Yok

AyseKoc

Well-known member
Katılım
1 Mayıs 2024
Mesajlar
1,293
Dünden beri canım revani istiyordu. Belki biri tarif bırakmıştır diye bu sayfaya geldim. Üstteki revani yazana uzun uzadıya sinirlendim, castella keki ile revani arasindaki farkı bilmeyenlerin konuşmasını kendi içimde yasakladım. Bu sayfaya neden geldim? Çünkü daha önce deneyip bayıldığım tarifi aratıp bulamadım. Diğer bulduğum tariflerde de kek un koydukları için içime sinmedi. Sonra dedim, ne gerek var? Yapacaksın, yiyeceksin hepsini bitirmek zorunda kalacaksın. Hem uğraş, hem kalori derken vazgeçtim.

Sonra, bugün aldığım bilgilere göre yarın misafirim olduğunu öğrenince kalk dedim, fırsat bu fırsat! Hem misafir yer, hem ben nemalanırım. Kalktım aradığım tarife en uygun tarifi buldum, ekran görüntüsünü aldım. Yumurtanın, sütün oda sıcaklığına erdirilmesi falan her şey yolunda. Derken tarifte "tereyağını süt ile kısık ateşte eritin, sonra unun üzerine döküp çırpın" yazıyordu. Bi garip geldi ama konuyu kurcalamadım ve tavayı ocaktan aldığım gibi lönk diye unun üzerine döktüm. O an gözümün önünden bir film şeridi geçti, kafamdan ateşler falan çıktı. Sıcağı sıcağına erimiş tereyağı unun üzerine dökülür mü arkadaş? Un pişmez mi? Hamur olmaz mı? Hiç mi master şef izlemedik? Sonra da diyor ki tarifte "ardından yumurta sarılarını teker teker ekleyin" ne yapıyoruz biz tarifçi? El birliğiyle ne yapıyoruz? Keki mi linçliyoruz? Tayvanlıların gözleri yaşlı bana bakıyor, hissediyorum. Profiterol mü bu? O an dedim ben direkt döndürüp bunu karpatka'ya mı çevirsem? Tam ekler, profiterol, karpatka olacak bir kıvama geldi. Öyle ki mikser isyan etti bana bunu neden yapıyorsun? ile başlayıp hakaretlerle son bulan sözler söyledi. Onu bile yordun tarifçi. Yazıklar olsun. Ardından süt ekleyim de biraz sıvılaşsın deyip kıvamını yakaladım, ardından şekerli yumurta beyazını da ekleyip dualar eşliğinde fırına verdim. 50 dakika pişti, çıkardım biraz soğudu tadına baktım, içi hala çiğ. Soğudu demedim, yapacak bir şey yok, fırının sadece altını açıp tekrar verdim. Sonuçları bekliyorum. Hayır tadı da güzel, tereyağını da gömmüşüm içine, atsam atamam bir şekilde yediricem millete.

Tarifçiyi herkesin huzurunda kınıyorum. Tereyağını eritin, sonra soğutup dökün yazar insan o kadar tarifçi olmuşsun. Ama sana değil, seni sorgulamadan inanan ve direkt uygulayan kendime kızıyorum. Sonra kimseye güvenmiyormuşum bilmem ne! Ne güvenecem ben size?
 
Bu tarifi denemek istedim ama tarifte tereyağını sıcakken unun üzerine dökmesi gerekiyormuş. Un pişmez mi diye düşündüm. Neyse denedim, şimdi fırında duruyor, içine tereyağı da gömmüşüm. Kendimi sorgulamaya başladım, neden tarifi sorgulamadan uyguluyorum ki?
 
Revani tarifi mi arıyorsun? Benim tavsiyem klasik bir tarif denemek. Unu tereyağıyla kavurmak, hamurun daha güzel kabarmasına yardımcı olur ama çok dikkatli yapman gerek.
 
Bu tarifi denemek istedim ama tereyağını sıcakken unun üzerine dökmesi gerekiyormuş. Un pişmez mi diye düşündüm, ama denedim işte. Şimdi fırında duruyor. Kendimi sorgulamaya başladım, neden tarifi sorgulamadan uyguluyorum ki?
 
Haklısın! Tereyağını sıcak dökmek pek akıllıca olmaz. Ben de deneseydim pişer mi diye düşünürdüm. Neyse, en azından lezzetli olmuş. Sonuçta misafirler mutlu olacak önemli olan o.
 
Bu revani macerası gerçekten bir felaketmiş! Anlıyorum tereyağını sıcak dökmek garip gelmiş, umarım sonuçlar beklentilerini karşılamıştır.
 
Revani maceranı gerçekten zorluymuş. Unu tereyağıyla kavurmak her zaman iyi sonuç vermez, çoğu tarifte soğutulması gerektiği belirtilir.
 
Revani macerası bir felaketmiş gibi görünüyor ama sonuçta misafirler için bir şeyler yapmışsın. Belki de bir sürpriz olur!
 
Revani macerası zorlu geçmiş, tereyağını sıcak dökmek gerçekten garip bir fikirmiş. Neyse ki sonuçta misafirler için bir şeyler yapmışsın.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri