Cemita Meksika'daki Puebla bölgesine ait bir çeşit ekmek. Cemita ekmeği Cemita poblana olarak da adlandırılmaktadır. Bu isim ekmeğin menşei olan Puebla’dan kaynaklanmaktadır. Cemita tipik olarak üzeri susamla kaplı bir ekmektir. Yumurta ihtiva ettiğinden ötürü bir çeşit Fransız ekmeği olan briocheye benzetilmektedir. Yumurta haricinde cemita yapımında dilimlenmiş avakado, et, beyaz beynir, soğan, Paalo bitkisi, salsa sosu kullanılır. Günümüzde New York, Los Angeles gibi büyük şehirlerdeki Meksika restoranlarında sıklıkla kullanılmakta ve tüketilmektedir. İsmi Real Academia Española’ya göre (İspanya'nın Resmi Dil Kurumu) ‘’cemita’’ kelimesi ‘’acemite’’ (Eski İspanyolca’da kepek) kelimesinden türemiştir. Popüler Kültürde The Daily Meal 2015 yılının şubat ayında yayınlanan "Hayatınızı Değiştirecek Hiç Duymadığınız 12 Sandviç (İngilizce)" başlıklı makalesinde cemita için "çok sayıda varyasyonu bulunmasına rağmen, her zaman lezzetli bir tat" değerlendirmesini yapmıştır. Ayrıca bakınız Meksika mutfağı Sandviçler Kaynakça Kategori:Meksika mutfağındaki ekmekler Kategori:Meksika mutfağındaki sokak yiyecekleri Kategori:Meksika mutfağındaki sandviçler