Chamoyada, rendelenmiş buz ve meyvelerle hazırlanan, chamoy ile tatlandırılan tatlı ve baharatlı Meksika mutfağına ait bir içecektir. Amerika Birleşik Devletleri'nin önemli Meksikalı-Amerikan nüfusu olan bölgelerinde de yaygındır. İçecek en yaygın olarak mango şerbeti veya mango aromalı rendelenmiş buzla hazırlanır ve bu nedenle bazen mangonada veya chamango olarak da adlandırılır. İçecek, esas olarak chamoy sosu, rendelenmiş buz (veya hazırlığa bağlı olarak dondurma veya şerbet), kırmızı biber tozu ve meyve parçalarının bir kombinasyonudur. Bazı varyasyonlarda, içeceğe bütün bir meyve buzlu şeker veya paleta eklenir ve rendelenmiş buzla karıştırılır. Farklı chamoyada aromaları arasında mango, limon, guava, demirhindi, ananas ve çilek gibi meyveler bulunabilir. Kaynakça Kategori:Meksika mutfağı