Cheesecake, bir veya daha fazla katmandan oluşan bir tatlıdır. Ana ve en kalın katman, yumuşak, taze peynir (tipik olarak krem peynir veya ricotta), yumurta ve şeker karışımından oluşur. Alt tabaka varsa, genellikle ezilmiş kurabiyelerden (veya sindirim bisküvilerinden), graham krakerlerinden, hamur işlerinden, sünger kek veya bazen pandispanyadan yapılan bir kabuk veya tabandan oluşur. Pişirilebilir veya pişmemiş olabilir (genellikle buzdolabında). Cheesecake genellikle şekerle tatlandırılır ve birçok farklı şekilde tatlandırılabilir. Peynir katmanına vanilya, baharat, limon, çikolata, balkabağı veya başka tatlar eklenerek tatlandırılabilir. Bitmiş turtaya meyve, çırpılmış krema, fındık, kurabiye, meyve sosu, çikolata şurubu veya diğer malzemelerle doldurularak ilave tatlar ve görsel çekicilik katılabilir. İronik olarak, adının anlamı "peynirli kek" olan modern cheesecake, ismine rağmen, genellikle kek olarak sınıflandırılmaz. Bunu bir torte olarak sınıflandıran insanlar, tek başına bırakma kaynağı olan birçok yumurtanın varlığına anahtar bir faktör olarak işaret ediyorlar. Diğerleri için, genel yapı, ayrı bir kabuk, yumuşak dolgu ve un bulunmaması, bunun bir kremalı turta olduğuna dair zorlayıcı kanıtlardır. Diğer kaynaklar onu bir flan veya turta olarak tanımlar. Galeri Kaynakça Ayrıca bakınız Kekler listesi Hamur işleri listesi Unlu mamuller listesi Tatlılar listesi Rikwato Turnover Pasta Kurabiye Kategori:Amerikan mutfağı Kategori:Yahudi hamur işleri Kategori:Yiyecek türleri Kategori:Britanya mutfağındaki kekler Kategori:Alman mutfağındaki kekler Kategori:İngiliz mutfağındaki tatlılar Kategori:Antik Yunanistan'da mutfak kültürü Kategori:Cheesecake Kategoriünya mutfakları Kategori:Muhallebi Kategori:İngiliz mutfağı Kategori:İsrail mutfağı Kategori:Amerikan kekleri