Ciğerci Rıdvan Usta: Ankara'nın Gizli Cenneti
Ankara'nın Emek semtinde, 26 yıldır diyarbakırlı kebapçı Ciğerci Rıdvan Usta, lezzetli kebaplarıyla adeta bir cennet sunuyor. Aslen Silvanlı olan usta, kısa ve öz mönüsüne rağmen lezzette asla ödün vermiyor.
Lokantanın tabelasında sade bir şekilde 'Rıdvan' yazılı. İçeride ise altı masa ve kebap ocağının başında, ustanın yeğeni güler yüzlü bir şekilde misafirlerini karşılıyor.
Mönü: Diyarbakır usulü iri kesilmiş kuzu ciğeri şiş, kuzu sırtından şiş kebap, tuzlu zırh kıyması kebap, acılı lahmacun, sebzeli güveç ve kuzu kol tandır. Yaz aylarında ise patlıcan kebabı da menüye ekleniyor.
Amuse-gueule olarak sunulan bakır tavada pişmiş domates, acı yeşil biber ve soğan üçlüsü lezzetine doyum olmuyor. Karışık salata ise biraz daha özen istiyor; ezilmiş ve karmakarışık bir sunumla karşımıza çıkıyor.
Pişmiş sebzeler sadeyağda hazırlanmış gibi lezzetli. Maydanozlar taze ve kurutulmuş, tatlı soğan da sumağıyla mükemmel bir ekşi tat veriyor. Ayran ise biraz daha kıvamlı olabilirdi.
Ciğer sulu ve yumuşak, tam da ciğer severlerin beklediği gibi. Zırh kebabı ise tadı nefis ama biraz daha cızırtılı olabilirmiş.
Fiyatlar yüksek olsa da, etlerin kalitesi ve lezzeti buna değer. Kuğu eti, kuyruk yağı ve satır kıyması teslesi de ustanın elinden çıkma harikalar.
Ciğerci Rıdvan Usta, frederic Chopin Parkının yanı başında, kebap tutkunları için keşfedilmeyi bekleyen bir cennet. Ara sıra gidilip keyifle yemek yiyebileceğiniz, samimi ve lezzetli bir mekan.
Ankara'nın Emek semtinde, 26 yıldır diyarbakırlı kebapçı Ciğerci Rıdvan Usta, lezzetli kebaplarıyla adeta bir cennet sunuyor. Aslen Silvanlı olan usta, kısa ve öz mönüsüne rağmen lezzette asla ödün vermiyor.
Lokantanın tabelasında sade bir şekilde 'Rıdvan' yazılı. İçeride ise altı masa ve kebap ocağının başında, ustanın yeğeni güler yüzlü bir şekilde misafirlerini karşılıyor.
Mönü: Diyarbakır usulü iri kesilmiş kuzu ciğeri şiş, kuzu sırtından şiş kebap, tuzlu zırh kıyması kebap, acılı lahmacun, sebzeli güveç ve kuzu kol tandır. Yaz aylarında ise patlıcan kebabı da menüye ekleniyor.
Amuse-gueule olarak sunulan bakır tavada pişmiş domates, acı yeşil biber ve soğan üçlüsü lezzetine doyum olmuyor. Karışık salata ise biraz daha özen istiyor; ezilmiş ve karmakarışık bir sunumla karşımıza çıkıyor.
Pişmiş sebzeler sadeyağda hazırlanmış gibi lezzetli. Maydanozlar taze ve kurutulmuş, tatlı soğan da sumağıyla mükemmel bir ekşi tat veriyor. Ayran ise biraz daha kıvamlı olabilirdi.
Ciğer sulu ve yumuşak, tam da ciğer severlerin beklediği gibi. Zırh kebabı ise tadı nefis ama biraz daha cızırtılı olabilirmiş.
Fiyatlar yüksek olsa da, etlerin kalitesi ve lezzeti buna değer. Kuğu eti, kuyruk yağı ve satır kıyması teslesi de ustanın elinden çıkma harikalar.
Ciğerci Rıdvan Usta, frederic Chopin Parkının yanı başında, kebap tutkunları için keşfedilmeyi bekleyen bir cennet. Ara sıra gidilip keyifle yemek yiyebileceğiniz, samimi ve lezzetli bir mekan.