200px|thumb Çikolatalı krema çoğunlukla ekmek, tost veya waffle, krep, muffin ve pita gibi benzer tahıl ürünlerine yayılan tatlı bir çikolata aromalı pastadır. Fındıklı çikolata pastasına gianduya denir. Tadı, çikolataya benzese de, oda sıcaklığında bile katılaşmaz. Macun genellikle kakao, bitkisel yağ veya palm yağı içerir ve ayrıca süt, şeker ve ek tatlar içermesi muhtemeldir. Bazı çeşitleri arasında fındık (ör., yer fıstığı veya orman fındığı) veya bal bulunur. Beyaz ve bitter çikolata olanları da yaygındır. Çikolata yayılımı normalde cam kavanozlarda veya plastik küvetlerde satılır. Önemli markalar Nutella - İtalyan markası Nudossi - Alman markası Nugatti - Norveç markası Nocilla - İspanya markası Kaynakça Galeri Ayrıca bakınız Fıstık ezmesi Tahin Çikolatalı dondurma Çikolata likörü Çikolatalı dondurma Sıcak çikolata naneli çikolata Çikolatalı kek Browni Caffè mocha Damla çikolata Damla çikolatalı kurabiye Kategori:Çikolata Kategori:Sürülebilir yiyecekler