Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çilingoz Tabiat Parkı

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
küçükresim|Doğa parkının plajı Çilingoz Tabiat Parkı, İstanbul ilinin Çatalca ilçesinde bulunan bir tabiat parkıdır. İstanbul'un kuzeybatısında Karadeniz'e kıyısı olan Çatalca'nın Binkılıç kasabasında yer alan ve 2011 yılında kurulan park, alan kaplar. İlgili bölge, zengin flora ve faunası nedeniyle 2005 yılında yaban hayatı koruma alanı ilan edildi. Bu nedenle bölgede avlanma sürekli olarak yasaktır. Tabiat parkı, plaj, orman, göl ve sazlığın birleştiği bir koy üzerindedir. Kuzey kısmında, uzunluğunda ve genişliğinde ince kumlu bir plaj bulunur. Çilingoz Deresi kuzeye, Karadeniz'e doğru akar ve dar bir kumlu-alüvyon ağız oluşturur; sazlıklarla çevrili büyük bir göl şeklini alır. Tabiat parkı, ziyaretçiler için kamp, oltayla balık tutma, yürüyüş ve piknik gibi açık hava aktiviteleri sunmaktadır. Ekosistem Flora sol|küçükresim| Doğa parkındaki ağaçlar Bu doğa parkı çeşitli bitki örtüsünün yaşam alanıdır. Ormanlık alandaki bitkiler ağırlıklı olarak Doğu kayını (Fagus orientalis), Doğu kızılağacı (Alnus orientalis), Avrupa gürgeni (Carpinus betulus) ve Türkiye meşesidir (Quercus cerris). Mevcut çalılar, yaygın ormangülü (Rhododendron ponticum), tavşanmemesi (Ruscus aculeatus), mersin (Myrtus communis), Akdeniz defnesi (Laurus nobilis), funda (Erica arborea), koca yemiş (Arbutus unedo), böğürtlen (Rubus) ve uzunçayırdır (Cortaderia selloana). Kumlu alanlarda gözlemlenen bitkiler,eryngium campestre, havacıva (Alkanna tinctoria) ve altın çiçekli Onosma (Onosma taurica) gibi türlerdir. Fauna Tabiat parkı, çeşitli kuş türlerinden oluşan bir popülasyona sahiptir. Bunlardan bazıları bıldırcın, karabatak, Avrasya çulluğu, şahin, puhu, ağaçkakan, karatavuk, leylek, saksağan, saka ve passerdir. Parkın memelileri geyik, karaca, tilki, ağaç sansarı, kurt, çakal, sincap, kirpi, tavşan, köstebek ve kaplumbağadır. Kıyı sularında bulunan balık türleri barbunya, istavrit, kefal, palamut ve dikenli vatozdur. Tatlı sularda yaşayan balık türleri ise alabalık, sazan, ak balık ve yılan balığıdır. Kaynakça Kategori:Türkiye'deki plajlar Kategori:Yıldız Dağları Kategori:Çatalca Kategori:2011'de Türkiye'de kurulan oluşumlar Kategori:İstanbul'daki tabiat parkları
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri