Çırıhta (Lazca: Cecveş veya Cecveşi), Doğu Karadeniz bölgesine özgü bir hamur işi tatlı. Etimoloji Cırıtta, çirata, çırihta, zerihta, sırifta, zirihta, zırıkda ve çilihta gibi isimlerle de bilinmektedir. Yapımı Tatlının yapımından kullanılacak olan mayalı sulu hamur avuçla ya da özel kalıbı ile yuvarlak olarak kesilir. Yuvarlak olarak kesilen hamur, çoğunlukla zeytinyağı, bazen tereyağında kızartılılır. Sonrasında hamurun üzerine toz şeker, şeker şerbeti veya bal dökülür. Soğuyunca servis edilir. Rize'de bazen kavurmalı veya hamsili olarak da yapılır. Ayrıca bakınız Lalanga Pişi Kaynakça Kategori:Laz mutfağı Kategori:Trabzon mutfağı Kategori:Bayburt mutfağı Kategori:Rize mutfağı Kategori:Artvin mutfağı Kategori:Türk mutfağındaki tatlılar Kategori:Karadeniz mutfağı