Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Damla çikolatalı kurabiye

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
upright=0.91|küçükresim küçükresim|Çikolatalı kurabiye dokusunu gösteren yakından görünüm Çikolata çikolatalı kurabiye Amerika Birleşik Devletleri kökenli bir çikolatalı kurabiye olup ayırt edici bileşeni olarak damla çikolata parçaları, M&M's veya çikolata şekerleri içerir. 1938 dolaylarında, Ruth Graves Wakefield, Nestlé yarı-tatlı bir çikolata çubuğundan bir kurabiyeye doğranmış parçalar ekledi. Geleneksel tarif, tereyağlı ve hem kahverengi hem de beyaz şekerden oluşan, yarı tatlı kalıp çikolata ve vanilyalı bir hamurla başlar. Tarifteki varyasyonlar, diğer çikolata türlerinin yanı sıra fındık veya yulaf ezmesi gibi ek bileşenler de ekleyebilir. Ayrıca vegan çikolata cipsleri, vegan margarini, yumurta ikame edicisi ve benzeri gibi gerekli muhteviyat ikamelerine sahip vegan versiyonları da vardır. Çikolatalı çikolatalı kurabiye, çikolata parçaları karıştırılmadan önce çikolata ya da kakao tozu ile tatlandırılmış bir hamur kullanır. Tarifin bu varyasyonlarına genellikle, hamur kombinasyonuna bağlı olarak "çift" veya "üçlü" çikolatalı kurabiye denir. Çikolatalı kurabiyeler genellikle beyaz şekerden yapılır; kahverengi şeker; un; küçük bir kısım tuz; yumurtalar; kabartma ajanı gibi bir mayalama maddesi; yağ, tipik olarak tereyağı veya fırın yağı; vanilya özü; ve yarı tatlı çikolata parçaları da eklenebilir. Bazı tariflerde ayrıca hamurda süt veya fındık (kıyılmış ceviz gibi) bulunur. Malzemelerin oranına ve karıştırma ve pişirme sürelerine bağlı olarak, bazı tarifler daha yumuşak ve çiğnenebilir bir çerez üretmek için optimize edilirken, diğerleri ise çıtır / gevrek bir stil üretecektir. Malzemelerden bağımsız olarak, kurabiyeyi yapma prosedürü tüm tariflerde oldukça tutarlıdır: İlk olarak, şekerler ve yağ, genellikle tahta bir kaşıkla veya elektrikli bir karıştırıcı ile krema haline getirilir. Daha sonra, yumurta ve vanilya özütü, ardından un ve mayalama maddesi eklenir. Ek lezzetlendirmeye bağlı olarak, karışıma eklenmesi kullanılan tipe göre belirlenecektir: fıstık ezmesi ıslak içeriklerle eklenecek, kakao tozu kuru içeriklerle eklenecektir. Titüler bileşen, çikolata parçaları ve fındıklar, tipik olarak, çerezlerin bir çerez tabakasına yerleştirilmesinden ve yerleştirilmesinden hemen önce kırılmayı en aza indirmek için işlemin sonuna doğru karıştırılır. Bazı kurabiye hamuru fırınlanır, ancak bazıları hamuru yerse veya çikolatalı kurabiye hamuru dondurması yapmak için vanilyalı dondurmaya ek olarak kullanılır. Bir çikolatalı parçanın dokusu, büyük ölçüde yağ bileşimine ve kullanılan yağ tipine bağlıdır. Kansas Eyalet Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, karbonhidrat bazlı yağ değiştiricilerin daha fazla su bağlama olasılığının daha yüksek olduğunu ve fırında pişirme sırasında çerezlerin yayılmasına yardımcı olacak daha az su bırakıldığını gösterdi. Bu, daha az yayılmış, daha yumuşak, daha çok kek benzeri çerezlerle sonuçlandı. Popüler markalar Blue Chip Cookies Chips Ahoy! (Nabisco) Chips Deluxe (Keebler) Cookie Time The Decadent (Loblaw) Famous Amos Maryland Cookies Mrs. Fields Otis Spunkmeyer Pepperidge Farm Kaynakça Kategori:New England mutfağı Kategori:Çerezler Kategori:Çikolatalı tatlılar Kategori:Amerikan mutfağındaki tatlılar
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri