Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

DEFCON

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
alt=|küçükresim|upright=0.68| DEFCON seviyeleri Savunmaya hazırlık durumu (, DEFCON), Amerika Birleşik Devletleri Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılan bir uyarı durumudur. DEFCON sistemi, Genel Kurmay Başkanlığı (JCS) ve Müşterek Muharip Komutanlığı tarafından geliştirildi. Bu sistemde, ABD ordusu için beş kademeli hazırlık düzeyi (veya alarm durumu) öngörülüyor. DEFCON 1 nükleer savaşın patlak verdiği sinyalini vererek, değişen askeri durumlara uyum sağlamak için DEFCON 5'ten (en az şiddetli) DEFCON 1'e (en şiddetli) yükselir. Operasyonlar DEFCON seviyesi öncelikle ABD Başkanı ve ABD Savunma Bakanı tarafından Müşterek Kurmay Başkanları ve Muharip Komutanlar aracılığıyla kontrol edilir. Her seviye, söz konusu personel için belirli güvenlik, aktivasyon ve yanıt senaryolarını tanımlar. ABD Silahlı Kuvvetlerinin farklı birimleri (ör. ABD Ordusu, ABD Deniz Kuvvetleri, ABD Hava Kuvvetleri, ABD Deniz Piyadeleri, ABD Sahil Güvenlik, ABD Uzay Kuvvetleri) ve farklı üsler veya komuta grupları için farklı savunma koşullarında etkinleştirilebilir. Genel olarak, tüm dünya veya belirli bir ülke için tek bir DEFCON statüsü yoktur ve yalnızca belirli coğrafi alanları içerecek şekilde ayarlanabilir. Air & Space/Smithsonian'a göre, 2014 itibarıyla, dünya çapındaki DEFCON seviyesi, DEFCON 3'ten daha şiddetli olmamıştı. 1962 Küba Füze Krizi ve 1991 Körfez Savaşı'ndaki DEFCON 2 seviyeleri tüm dünya çapında geçerli değildi. Seviyeler Savunmaya hazırlık koşulları birçok komuta birimi arasında değişiklik gösterir ve zamanla değişir. Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı, tatbikatlar sırasında DEFCON seviyelerine atıfta bulunurken tatbikat terimlerini kullanır. Bu, tatbikat komutlarının, gerçek operasyonel komutlarla karıştırılması olasılığını engellemek içindir. 12 Ocak 1966'da NORAD "JCS sisteminin hazırlık koşullarının kabul edilmesini önerdi" ve 2006 yılında da seviyelerle ilgili gizli bilgi sınıflaması kaldırıldı. Tarih NORAD oluşturulduktan sonra komut, sekiz koşula bölünmüş farklı hazırlık seviyeleri (Normal, Arttırılmış, Maksimum) kullandı, örneğin, "Maksimum Hazırlık" seviyesinin "Hava Savunma Hazırlığı" ve "Hava Savunma Acil Durumu" olmak üzere iki koşulu vardı. Ekim 1959'da, JCS Başkanı NORAD'a "Kanada ve ABD'nin uluslararası gerilim dönemlerinde NORAD güçlerinin operasyonel hazırlığını artırma konusunda bir anlaşma imzaladığını" bildirdi. Anlaşma 2 Ekim 1959'da yürürlüğe girdikten sonra, JCS, Kasım 1959'da askeri komutalar için DEFCON'lu bir sistem tanımladı. İlk DEFCON sisteminde "Alfa" ve "Bravo" koşulları (DEFCON 3 altında) ve Charlie/Delta, DEFCON 4 altında ve ayrıca iki koşulla DEFCON 1'den daha yüksek bir "Acil Durum" seviyesi vardı: "Savunma Acil Durum" ve en yüksek "Hava" Savunma Acil Durum" ("Sıcak Kutu" ve "Talimatlar için Büyük Gürültü"). Kaynakça Kategori:CS1 maint: others Kategori:Amerika Birleşik Devletleri Kategori:Güvenlik
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri