Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Deglaze

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
küçükresim|Etin pişirilmesinin ardından tavaya yapışmış halde kalan tortular Deglaze (Türkçe: Yağdan arındırma veya çözme), yemek pişirildikten sonra tavada kalan yemek artıklarının herhangi bir sıvı karıştırılarak tavadan çıkartılması ve değerlendirilmesine dayanan yemek pişirme tekniğidir. Et gibi ürünlerinin pişirilmesinin ardından tavaya yapışan tortular aslında yemeğe lezzeti en çok verecek olan kısımlardır. Bu nedenle gastronomi dünyasında bu tortuların üzerine su, sirke, krema, et suyu gibi sıvılar karıştırılarak elde edilen karışım sos olarak yemeklerin üzerine dökülür. Süt ürünleri sıcakla karşılaşmasının ardından çabucak kesilmesi nedeniyle deglaze yöntemi için uygun sıvılardan değildir. Deglaze yöntemi birçok tanınmış sos ve sosun temel taşıdır. Kaynakça Kategori:Pişirme yöntemleri Kategori:Aşçılık terminolojisi
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri