Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Detroit usulü pizza

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
küçükresim|upright=1.46|Calphalon Bread Pans'da dilimlenmiş Detroit usulü pizza Detroit usulü pizza, çıtır ve sakızımsı kalın bir hamuru olan dikdörtgen bir pizzadır. Geleneksel olarak domates sosu ve kenarlara kadar uzanan Wisconsin kalıp peyniri ile doldurulur. Bu pizza tarzı genellikle otomotiv damlama kapları olarak veya fabrikalarda küçük endüstriyel parçaları tutmak için tasarlanmış dikdörtgen çelik tepsilerde pişirilir. Bu usul, 2010'larda Amerika Birleşik Devletleri'nin diğer bölgelerine yayılmadan önce Detroit'te yirminci yüzyılın ortalarında geliştirildi. Yemek, Detroit'in simgesel yerel yemeklerinden biridir. Tarih alt=|küçükresim|upright=1.14| Geleneksel tarzda bir tavada pizza Pizza 1946'da Detroit'teki Six Mile Caddesi ve Conant Sokağı'nın köşesinde bulunan Gus ve Anna Guerra'ya ait eski bir speakeas olan Buddy's Rendezvous'ta geliştirildi. Kaynaklar, orijinal Sicilya usulü tarifin Anna Guerra'nın annesinin sfincione tarifine veya restoranın çalışanlarından biri olan Connie Piccinato'nun tarifine dayanıp dayanmadığı konusunda hemfikir değil. Tarif, "tat nüfuzunu en üst düzeye çıkarmak" için hamura bastırılmış biberli "focaccia benzeri bir kenar" yarattı. Restoran, bu yemeği yerel otomotiv tedarikçilerinden temin edilebilen mavi çelik tavalarda pişirdi; bu tavalar 1930'larda ve 1940'larda Dover Parkersburg tarafından yapıldı ve o zamanlar mevcut pişirme tavaları yemek için uygun olmadığı için otomobil fabrikalarında damlama kapları, küçük parçaları veya hurda metalleri tutmak için kullanıldı. 50-75 yıllık bazı tavalar halen kullanılmaktadır. Restoranın adı daha sonra Buddy's Pizza olarak değiştirildi. 1953'te Guerralar pizzayı sattı ve Cloverleaf'i Eastpointe, Michigan'da açtı. Buddy'nin eski çalışanı Louis Tourtois, Michigan, Hazel Park'ta Loui's Pizza'yı kurmadan önce Shield's'te pizza yapmıştır. Detroit News, 1978'de Tourtois'i "pizzaların kralı" olarak adlandırdı. Ulusal zincir Jet's, yerel zincir Shield's ve Harrison Township'deki Luigi's Original, bu tarz hizmet veren yerel olarak dikkate değer restoranlardır. 1980'lerde Buddy's'de komi olarak işe başlayan Buddy's Pizza marka şefi Wesley Pikula, "Detroit usulü" terimini bir ticaret dergisinin kullandığı 1980'lerden önce hiç duymadığını ve sonrasında bile nadiren kullanıldığını söyledi. Ulusal ticaret makalelerinde 2007'nin sonlarında, bazı yerel medya bu usulden "Sicilya usulü" olarak bahsediyordu. Diğer bölgelerdeki Detroit usulü pizzanın bazı üreticileri, "bazen insanlar Detroit hakkında olumsuz düşüncelere sahip" diyerek, pizzalarına bu adla hitap edip etmeyeceklerini düşündüler. Detroit tarzı pizza, Detroit bölgesinde popülerdi ancak 2010'lara kadar bölgenin dışındaki restoranlarda pek bulunmuyordu. 2011'de iki Detroitli kardeş, Austin, Teksas'ta Detroit usulü bir pizza restoranı açtı ve farklılaşma noktası olarak "Detroit usulü" adını kullandı. 2012'de, bir New York restorancısı, "Detroit usulü" adını verdiği bir pizza yarattı, ancak Detroit'i hiç ziyaret etmemiş olmasına rağmen, focaccia hamuru, mozzarella ve ricotta kullandı. küçükresim|Malzemelerin üzerine koyulmuş "racing stripe" soslu Detroit usulü pizza 2012'de yerel bir restoran aşçısı Shawn Randazzo, Detroit usulü bir pizzayla Las Vegas Uluslararası Pizza Expo dünya şampiyonluğunu kazandı ve pizza eğitimcisi Tony Gemignani'ye göre tepki hemen geldi. "O kazandıktan sonra, operatörlerden, sektörde büyük adamlardan 'Bana Detroit için bir tarif verin. Bunu nasıl çözeceğim?' diyen altı telefon görüşmesi yapmış olmalıyım." Randazzo, sektördeki diğer kişilere "otantik Detroit usulü pizza yapmayı öğretmek için bir eğitim ve sertifika programı başlattı. 2018 yılına kadar o, ABD, Tayland ve Güney Kore'den 36 restoran işletmecisi eğitmişti. 2019 yılına kadar Avustralya, Canberra'da bir restoran bu tarz bir hizmet veriyordu. 2019 yılına kadar San Francisco Körfez Bölgesi de ilgi ve büyüme yaşadı. Montreal, Kanada'nın 2020'de bu tarz hizmet vermeye başlayan bir restoranı var ve Detroit usulü pizzanın "pizza hakkında sevdiğimiz her şey, yumuşak, çiğnenebilir ve gevrek dokuların bir kombinasyonu ile karıştırılmış uzun bir hamur fermantasyonu" olduğunu açıklıyor. 2021'de Yeni Zelanda'nın Auckland kentinde "Detroit Deep Squares - özel karamelize peynirli hamuru olan geleneksel mavi çelik tavalarda pişirilen" bir pizzacı açıldı. Serious Eats'e göre, "2016'nın başlarında, herkes bu pizza hakkında konuşuyor, onun hakkında yazıyor ya da ona adanmış restoranlar açıyor gibiydi." Ticaret dergisi Pizza Today 2018'de "Belki de hiçbir pizza tarzı, Detroit usulü tava pizzanın sahip olduğu şekilde halkın bilincine girmedi" diye yazdı. Randazzo'nun Uluslararası Pizza Expo galibiyetini "pizza dünyasını sallamak" ile ödüllendirdiler. Ticaret dergisi Restaurant Hospitality, usulün Instagram'da popüler hale geldiğini söyledi. 2019'da Esquire, usulü "Amerika'daki en sıcak yemek trendlerinden biri" olarak nitelendirdi ve hem Detroit Free Press hem de Eater, Detroit usulü pizzanın "anını yaşadığını" söyledi. Eater, usulü sunan pizzacıların ABD'ye yayıldığını, ancak yeni pizzaların farklı olduğunu yazdı: küçükresim|Malzemelerin üzerinde sos, dantelimsi peynir kabuğu ve kenarında peynir bulunan Detroit usulü pizza Eater, Detroit'te el yapımı eğiliminin yakalanmasının yavaş olduğunu söyledi. Coney Island sosisli sandviçi ve Boston dondurması ile birlikte, geleneksel Detroit usulü, Detroit'in simgesel yerel yemeklerinden biridir. 2015-2019 arasında Detroit usulü pizza menülerde yaklaşık %66 büyüdü, ancak bu hala 25 veya daha az birimli pizzacıların menülerinin %1'inden daha az. Restaurant Insider, Detroit usulü pizzayı 2019'daki en iyi pizza trendlerinden biri olarak adlandırdı. Önümüzdeki dört yıl için menülerde güçlü bir büyüme bekleniyor ve Detroit tarzı pizza, büyüme potansiyeli için 90. yüzdelik dilimde yer alıyor. 2021 tahmin raporunda Yelp.com, Detroit usulü pizzanın artık ulusal olduğunu belirtti ve "Detroit usulü pizzadan" bahseden incelemelerin %52 arttığını bildirdi. Olumlu incelemelere sahip dondurulmuş Detroit usulü pizza ürünleri, paket servis sağlayıcılarından ve gıda üreticilerinden temin edilebilir. Üç tadımcıdan oluşan bir olumlu inceleme, "kalın, kabarık, çiğnenebilir hamur" hakkında övgüler içeriyordu. Geleneksel olarak çevrimiçi satış yapmayan pizzacılar, ülke çapındaki çevrimiçi pazar yerleri aracılığıyla dondurulmuş ürünleri satmaya başladılar. 2021'de, yaklaşık bir yıllık geliştirme ve 500 yinelemeden sonra Pizza Hut, Detroit usulü pizzasının dört versiyonunu yayınladı. The Washington Post ve Uproxx'tan yapılan incelemeler, Detroit tarzı pizzanın ticari marka unsurları temsil edilirken, olumsuz bir deneyime neden olan bazı eksiklikler olduğunu belirtiyor. Paket Servisi genel olarak olumlu bir inceleme sağladı, ancak sos hakkında bazı olumsuz geri bildirimler de aldı. Sosyal medya tepkileri güçlü oldu ve Deadline Detroit birçok olumsuz tepki bildirdi. Delish, olumlu eleştirilerde bulundu ve kalın, gevrek hamur ve daha tatlı sos sevenlerin Pizza Hut versiyonunu beğeneceğini belirtti. Açıklama alt=|küçükresim| Üstte tipik dantel peynirli tabakalı kenar ve soslu Detroit usulü pizza Detroit usulü pizza, Wisconsin kalıp peyniri ve pişmiş domates bazlı sos ile kaplanmış, kalın hamurlu dikdörtgen bir pizzadır. Hamur tipik olarak yüzde 70 veya daha yüksek bir hidrasyon seviyesine sahiptir, bu da gevrek bir dış yüzeye sahip açık, gözenekli, çiğnenebilir bir tabaka oluşturur. Taze hamur iki defa mayalanır ve tava köşelerine elle gerilir. Yeni çelik tavaları baharatlanırken, genellikle tava başına 283 ila 510 gram hamur kullanılarak kuru olarak pişirilmeleri gerekir. Randazzo, gerçek Detroit usulü pizza için tabakanın yaklaşık 3.81cm kalınlığında olması gerektiğini söylüyor. Tabakanın tereyağlı tadı, az miktarda yağdan ve mozzarella ve Wisconsin kalıp peynirlerinin erime özelliklerinden kaynaklanmaktadır. Shield's Pizza, sosun lezzet için önemini ve 226°C'de 13 dakika boyunca sürekli olarak pizza pişirerek kalitenin nasıl sağlandığını anlatıyor. Loui's Pizza önce pepperoni'yi neredeyse 450 gram kalıp peynirinin altına yerleştiriyor ve ardından pizzayı 371°C'de pişiriyor. Kalıp peyniri, ağır tereyağı içeriği nedeniyle ısıya dayanabilir. Geleneksel olarak soslar, sosun altındaki peynirle kaplanır. Pepperoni genellikle doğrudan tabakanın üzerine yerleştirilir ve diğer soslar, son katman olarak pişmiş sos ile doğrudan peynirin üzerine gidebilir, dolgular veya "racing stripes", iki veya üç sıra sos halinde uygulanır. Bazı tarifler, pizza fırından çıktıktan sonra sos eklenmesini gerektirir. Sos son katmanda olduğu için usul bazen "kırmızı üst" olarak adlandırılır. Peynir kenarlara yayılır ve yüksek kenarlı ağır dikdörtgen tavada karamelize olur ve tabakalı, gevrek bir kenar oluşur. Frico olarak bilinen bu kenar, Detroit usulü pizzaların kenarlarında uzanan çıtır karamelize peynirdir. Pizza Today ticaret dergisine göre, "Bu pizzanın anahtarı, tavanın içini eriten lezzetli karamelize peynirdir". Ayrıca bakınız Sicilya pizzası Tava pizzası Chicago usulü pizza New York usulü pizza Eski Forge usulü pizza Ortabatı Amerika Birleşik Devletleri Mutfağı § Detroit Ülkeye göre pizza çeşitleri listesi Kaynakça Dış bağlantılar Kategori:Detroit'te kültür Kategori:Ortabatı Amerika Birleşik Devletleri mutfağı Kategori:Sokak yiyecekleri Kategori:Pizza usulleri Kategori:Amerikan pizzası Kategori:İtalyan-Amerikan mutfağı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri