Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Dietwin

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Dietwin (ayrıca Theodwine, Theodin ya da Theodevin) (ö. muhtemelen 7 Mart 1151, Kudüs Krallığı) 12. yüzyılda yaşamış Alman kardinal ve papa elçisi. Hayatı Dietwin, 1126 ile yaklaşık 1133 yılları arasında Gorze manastırında başkeşişti. sonra Santa Rufina piskoposu olarak kardinalliğe yükseltilmiştir, bu makamı ölümüne kadar elinde tutmuştur. Dietwin, 1144 ve 1145 papa seçimlerine katılmıştır. 7 Haziran 1135 ve 15 Haziran 1150 arasında ciddi papalık ayrıcalıklarına sahip oldu. 1147 yılında Suriye'de elçi olarak, Kudüs kralı II. Baldwin, Fransa kralı VII. Louis ve Almanya kralı III. Konrad'ın katıldığı Ptolemaïs'te gerçekleşen konsile katılmıştır. Almanya ile diplomasi Dietwin çağının tek Alman kardinaliydi. Bu nedenle, özellikle papalıkta etkili oldu ve 1138'de seçimlerini desteklediği Almanya III. Konrad'ın yakın arkadaşıydı. Genellikle Almanya'da papalık elçisi veya öyle davranıyordu. İkinci Haçlı Seferi öncesi, Almanya'nın haçlı seferine katılmasına yol açacağı umuduyla bazı iç siyasi gerginlikleri çözmesi için, kilise onu 1145'te Almanya'ya gönderdi. Sonra Haçlı Seferi boyunca, papalık temsilcisi olarak Konrad ile beraber seyahat etti. Sicilya ile ilişkiler Başarısız Haçlı Seferi'nin ardından Konrad'ın itibarı düşük seviyedeyken Konrad'a yazmaya ve Sicilya kralı II. Rugerro'nun Haçlıların müttefiki olduğuna Konrad'ı ikna etmesi için, Rugerro Dietwin'i razı etti. Bunların hepsi, Kutsal Roma İmparatorluğu ile Rugerro'nun savaşmak istediği Bizans İmparatorluğu arasındaki ittifakı bozma çabasının bir parçasıydı. Başkeşiş Suger'e göre, Fransa kralı VII. Louis ve Akitanya düşesi Eleanor ile seyahat etmiş olan Langres başpiskoposu Godfrey'in, Dietwin'in yazıları üzerinde bir etkisi olmuş olabilir. Dietwin'in günün papalığına özgü görünen belirgin Bizans karşıtlığı, ilişkilerde önemli bir rol oynadı. Bununla birlikte, tüm söylem, politikaları daha ılımlı (ve Sicilya karşıtı) olan Papa III. Eugenius'in desteği olmadan yürütülmüştür. Hatta Eugenius, Corvey başkeşişi'ne Dietwin ve Bernard de Clairvaux 'ın görüşlerinin papalık düşüncesi ile uyumlu olmadığını ve görmezden gelineceğini yazmıştır. Ölümü 15 Haziran 1150'den bir süre sonra Dietwin, büyük olasılıkla 7 Mart 1151'de öldüğü Kutsal Topraklara tekrar papalık elçisi olarak gönderildi. Ancak, bazı kayıtlar Papa IV. Anastasius'un seçildiği 1153 papalık seçimine katıldığını göstermektedir. Kaynakça Konuyla ilgili yayınlar Apostolic Privilege undersigned by Theodwin. Wieruszowski, Helen. "Roger II of Sicily, Rex-Tyrannus, In Twelfth-Century Political Thought. " Speculum, Vol. 38, No. 1. (Jan., 1963), pp 46–78. Johannes Matthias Brixius, Die Mitglieder des Kardinalkollegiums von 1130-1181, Berlin 1912, p.47 no. 49 Barbara Zenker, Die Mitglieder des Kardinalkollegiums von 1130 bis 1181, Würzburg 1964, p.26-28 Kategori:1151 yılında ölenler Kategori:İkinci Haçlı Seferinde Hristiyanlar Kategori:Doğum tarihi bilinmeyenler
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri