Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Dimitri Bakradze

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
küçükresim|Dimitri Bakradze Dimitri Bakradze (Gürcüce: დიმიტრი ბაქრაძე, "dimit'ri bakradz"; d. 7 Kasım 1826, Sagareco, Kaheti, Gürcistan - ö. 22 Şubat 1890, Tiflis), Gürcü tarihçi, arkeolog ve etnograf. Petersburg Bilimler Akademisi üyesiydi. Gürcistan ve Kafkasya üzerine tarih, arkeoloji ve etnografya çalışmalarıyla tanınır. Gürcistan'ın doğusunda, Kaheti bölgesinde Haşmi köyünde doğdu. Tiflis ve Moskova'da teoloji akademilerinde öğrenim gördü. 1850'lerde Gori'de öğretmen ve Kutaisi'de devlet memuru olarak çalıştı. Bu dönemde Gürcistan ve Rusya basını için Gürcistan'ın tarihi ve etnografyası üzerine düzenli olarak yazılar yazdı. 1861'de Tiflis'e yerleşti ve bilimsel çalışmalara kendini daha yoğun biçimde verdi. 1878'de, Rusların Osmanlılardan aldığı eski Gürcü toprakları olan Acara ve Tao-Klarceti'yi gezen ve araştıran ilk bilgin oldu. Gezi ve araştırma notlarının Guria ve Acara'da Arkeolojik Yolculuk (1878) adı altında yayımladı. 1879'da Petersburg Bilimler Akademisi'ne üye seçildi. Kafkas Arkeoloji Amatörleri Derneği (1873), Gürcüler Arasında Okuryazarlığı Yayma Derneği (1879) ile Kafkas Tarih ve Arkeoloji Derneği’nin (1881) kuruluş çalışmalarına katkıda bulundu. 1875'te Eski Hıristiyanlık Anıtlarında Kafkasya (Rusça), 1880'de Gürcistan Kralı Altıncı Vahtang, 1889'da Gürcistan Tarihi adlı kitapları yayımlandı. Naaşı Gürcistan Ulusal Kahramanlar Mezarlığı'nda gömülüdür. Kaynakça Kategori:Gürcü arkeologlar Kategori:1826 doğumlular Kategori:1890 yılında ölenler Kategori:Tiflis'te ölenler Kategori:Gürcü tarihçiler Kategori:Kaheti doğumlular
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri