Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

DIN duyarlığı

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
küçükresim|sağ|upright=0.91|Bu super 8 amatör sinema filminin kutusunda, duyarlığının 125 ASA veya 22 DIN olduğu belirtilmiş. DIN duyarlığı (İngilizce: DIN film speed), fotoğraf veya sinema filmlerinin ışık duyarlığını belirten ve yakın zamanlara kadar kullanılmış olan bir ölçü sistemidir. Bazen "DIN derecesi" olarak da adlandırılmış olan bu ölçü sistemi, Alman Standartlar Enstitüsü (Deutsches Institut für Normung)'nün ortaya koyduğu bir standada dayanıyordu ve yine eşzamanlı olarak kullanılan Amerikan Standartlar Enstitüsü (American Standards Association)'ne ait ASA duyarlık sistemiyle birlikte artık kullanımdan kalkmışlardır. Analog fotoğraf makineleri ve film kameralarının yerlerini büyük ölçüde dijital fotoğraf ve film makinelerine bıraktığı günümüzde, her iki standart da artık yerini modern ISO sistemine bırakmıştır. Gün ışığında çekim yapmak üzere gündelik kullanım için üretilmiş standart bir fotoğraf filmi 21 DIN duyarlığındaydı ve bu değer, daha yaygın olarak kullanılan ASA duyarlık sistemindeki 100 ASA değerine karşılık geliyordu. 21 DIN duyarlılığı "21°" şeklinde yazılmaktaydı. DIN derecelendirmesine göre bir filmin duyarlığı her üç derecede bir misli artmaktadır. Örneğin 24 DIN (24°)'lik (200 ASA) bir filmin duyarlığı, 21 DIN (21°)'lik (100 ASA) bir filmin iki mislidir. DIN skalası en düşük değer 9° ilâ en yüksek değer olan 51° arasında değişmektedir. Tüketiciye sunulan ticari fotoğraf filmlerinin kutularının üzerlerinde genellikle her iki sisteme ait duyarlılık derecesi de yazılı oluyordu ve tüketici buna göre istediği filmi seçiyordu. Ayrıca bakınız Film hassasiyeti ASA duyarlığı Kaynakça Kategori:Sinema ve video terminolojisi Kategori:Fotoğrafçılık terimleri
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri