Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Discada

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Discada; Kuzey Meksika mutfağında popüler olan karışık bir et yemeğidir. Diskada yapmak için gerekli olan etler sığır eti, domuz pastırması, jambon, sosis ve Meksika chorizosu adı verilen domuz sucuğudur. Yemeği yapmak için; etleri pişirmek için kullanılan disk açık bir alevin üzerine yerleştirilir ve malzemeler birer birer eklenir. Etler aşçının tercihine göre terbiye ve marine edilir (genellikle tuz, karabiber, limon suyu ve sarımsak içerir). Beyaz veya mor soğan, dolmalık biber, Jalapeño veya Serrano biberi ve domates gibi aromatikler de yemeğe lezzet ve renk katmak için kullanılır. Genellikle tortillaların içinde taco ile birlikte, ya da ayrı bir tabakta tek başına servis edilir. küçükresim|Pişirme diskindeki bir Discada Disk Etleri pişirmek için kullanılan disk; genellikle demir veya çelikten yapılmış olur. Yuvarlak ve geniştir, daha derin bir merkeze doğru açılıdır. Bu, eşit ısı dağılımı için daha geniş bir yüzey alanı sağlar. Orijinal içbükey disk şekli değiştirilmez, ancak bazen diski kolay kullanmak için diskin iki yanına tutacaklar kaynaklanır veya bir tripod kullanılır. Yapım Süreci Diskte ideal bir pişirme ısısına ulaşıldığında (genellikle orta ila düşük ısı en iyisidir), eklenecek ilk et pastırmadır. Pastırma, ısının yoğunlaştığı içbükey diskin merkezine yerleştirilir. Pastırmadan elde edilen doğal yağ, etlerin yapışmasını önleyecektir. Etleri kaynatmak için bir et suyu oluşturmak amacıyla bira veya koyu kola eklenir. Domuz pastırması, pişirildikten sonra diskin yan tarafına doğrudan ısıdan uzağa yerleştirilir ve sosis halkaları kalan et suyuna verilir. Her bir et parçası doğrudan ısıdan çıkarılırken, etin doğal suları ve bira veya kola, eklenecek bir sonraki et parçası için bir et suyu oluşturur. Piştikten sonra sosis de bir kenara bırakılır ve jambon eklenir. Jambon bir kenara bırakılır ve ardından chorizo eklenir. Son olarak aşçının seçimine göre baharatlanmış et ortak et suyuna eklenir. Her et yaklaşık 10 ila 15 dakika pişirilir. Sığır eti, pişirme işlemi sırasında doğal lezzetini ve suyunu muhafaza etmesi için bir kapakla kapatılır. Daha sonra, et suyunun azalmasına izin vermek için bu kapak çıkarılır ve etler sığır eti ve farklı etlerden elde edilen toplu et suyu ile birleştirilir. Soğan, biberler ve domatesler doğranıp karışıma ilave edilerek yemeğe renk ve etlere lezzet verilir. Servis Yemek, pirinç ve fasulye gibi geleneksel Meksika yemekleri ile servis edilebilir. Ayrıca guacamole ve salsa ile servis edilir. Eşliğinde bira da sunulabilir. Kaynakça Kategori:Meksika mutfağındaki mangal yemekleri Kategori:Meksika mutfağındaki sığır eti yemekleri Kategori:Meksika mutfağındaki domuz eti yemekleri
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri