Dolgulu bisküvi, genellikle içine dolgu eklenilmiş bir bisküvi türüdür. Dolgulu kurabiye de denilebilir. Dolgulu kek kek içerisinin doldurulması ile yapılan tatlı olduğu için farklıdır. Dolgular en çok krema, jöle, reçel, çikolata, vanilya, fındık ve başka türlerde olabilir. Kurabiyeler, kekler, krakerler, çubuk krakerler dolgulanabilir. Bunlar boyutlarına göre farklı şekillerdedirler. Ayrıca çerez görünümünde de dolgulu bisküviler bulunur ki, bunlar küçücük atıştırmalıkdırlar. Dolgular keklere farklı zamanlarda vurulabilir. Böyle ki, hamur tapılan zaman veya pişirme zamanı, ayrıca pişirmeden sonra da dolgular eklenebilir. Hem geleneksel, hem de, ara öğün dolgulu kurabiyeler bulunmaktadır. İç Dolgusuna Göre Kurabiye Çeşitleri Elma dolgulu kurabiye Çikolata dolgulu kurabiye Muhallebi dolgulu kurabiye Portakal dolgulu kurabiye Hurma dolgulu kurabiye Limon dolgulu kurabiye Vişne dolgulu kurabiye İncir dolgulu kurabiye İncir ceviz dolgulu kurabiye Hindistan cevizi dolgulu kurabiye Kayısı dolgulu kurabiye Ayva dolgulu kurabiye Badem dolgulu kurabiye Antep fıstığı dolgulu kurabiye Fındık dolgulu kurabiye Ceviz dolgulu kurabiye Yer fıstığı dolgulu kurabiye Haşhaş dolgulu kurabiye Beyaz çikolata dolgulu kurabiye Beyaz çikolata dolgulu kakaolu kurabiye Frambuaz dolgulu kurabiye Damla sakızlı lorlu kayık kurabiye Yörelere Göre Çeşitleri İzmir bombası Haşhaşlı Afyon bomba Murabbalı mecidiye Kaynakça Kategori:Ara öğün yemekleri