Edirne'de Osmanlı saray şerbetleri Türk Mutfağı Haftası'nda tanıtıldı, yine de kentimizin yöresel yiyeceklerinden İpsala Kandilli mantısı, deva-i misk helvası, badem ezmesi ve bademli kurabiye aşçılık programı öğrencileri tarafından hazırlanmıştı. Türk mutfağının eşsiz zenginlikler barındırdığına inandığı Soytürk, Edirne'nin pek çok lezzetin ev sahibi olduğunu dile getirdi. Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında geleneksel lezzetlerin vatandaşlarla buluşturulduğunu aktaran Soytürk, yaklaşık bir asır Osmanlı'ya başkentlik yapmış Edirne'de sarayın ikram ürünü olan şerbetler hazırlanmıştı. Aynı zamanda, kentimizin yöresel yiyeceklerinden İpsala Kandilli mantısı, deva-i misk helvası, badem ezmesi ve bademli kurabiye aşçılık programı öğrencileri tarafından hazırlanmıştı.