[[Dosya:Elarji_-_cornmeal_and_sulguni_cheese.jpg|küçükresim|Sulguni peyniriyle yapılmış elarji]] Elarji (Gürcüce: ელარჯი), mısır lapası ve peynirin karıştırılmasıyla yapılan bir Megrel yemeğidir. Genellikle Megrelya'ya özgü sulguni peyniriyle yapılır. Elarji, çoğunlukla kahvaltıda tüketilir. Yemeği hazırlamak için soğuk suya mısır unu dökülür ve karışım iki saat pişirilir. Mısır lapası kalınlaştığında ocaktan alınır ve dilimlenmiş suluguni veya İmereti peyniri karışıma eklenir. Neredeyse mısır lapası kadar peynir eklenebilir. Daha sonra yemek orta ateşte peynir eriyene kadar yeniden ısıtılır. Elarji yeşilliklerle servis edilir. Kaynakça Kategori:Gürcü mutfağı Kategori:Megreller