Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Elektrosprey iyonizasyon

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
sağ|küçükresim|Elektrosprey (nanoSprey) iyonizasyon kaynağı Elektrosprey iyonizasyon (Electrospray ionization-ESI), bir aerosol oluşturmak için bir sıvıya yüksek voltajın uygulandığı bir elektrosprey kullanarak iyon üretmek için kütle spektrometresinde kullanılan bir tekniktir. Özellikle makromoleküllerden iyon üretiminde faydalıdır çünkü iyonize edildiğinde bu moleküllerin parçalanma eğiliminin üstesinden gelir. ESI kullanan kütle spektrometrisine elektrosprey iyonizasyon kütle spektrometresi (ESI-MS) veya daha az yaygın olarak elektrosprey kütle spektrometresi (ES-MS) denir. ESI kullanımında çok az parçalanma olduğu için ESI bir "yumuşak iyonizasyon" tekniği olarak anılır. Bu, moleküler iyonun (veya daha doğrusu bir sözde moleküler iyonun) her zaman gözlemlenmesi anlamında avantajlı olabilir, ancak elde edilen basit kütle spektrumundan çok az yapısal bilgi elde edilebilir. Bu dezavantaj, ESI'nin ardışık kütle spektrometresi (ESI-MS/MS) ile birleştirilmesiyle giderilebilir. ESI'nin bir diğer önemli avantajı, çözelti fazı bilgisinin gaz fazında muhafaza edilebilmesidir. Elektrosprey iyonizasyon tekniği ilk olarak 1984 yılında Masamichi Yamashita ve John Fenn tarafından rapor edilmiştir. Biyolojik makromoleküllerin analizi için elektrosprey iyonizasyonunun geliştirilmesi, 2002'de John Bennett Fenn'e Nobel Kimya Ödülü atfedilerek ödüllendirildi. Dr. Fenn tarafından kullanılan orijinal araçlardan biri, Philadelphia, Pennsylvania'daki Bilim Tarihi Enstitüsü'nde sergileniyor. Kaynakça Konuyla ilgili yayınlar Dış bağlantılar Elektrosprey İyonizasyon Astarı Ulusal Yüksek Manyetik Alan Laboratuvarı Kategori:Kütle spektrometrisi
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri