Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

EMF kalkanlama

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
EMF kalkanlama, manyetik ve elektronik dalgaların zayıflatılması olayı. Çevremizdeki düşük frekans ve yüksek frekans kaynaklar etrafa dalgalar saçmaktadırlar. Düşük frekansta her türlü elektrikli ev aletleri (mikrodalga, saç kurutma makinası, elektrikli battaniye, dizüstü bilgisayar vb.), yüksek gerilim hatları etraflarına güçlü elektrik ve manyetik alanlar yaymaktadırlar. Düşük frekanstaki dalgalar bağımsız olarak incelenebildiğinden elektromanyetik terimi yerine elektrik ve manyetik olarak sınıflandırılır. EMF kalkanlama bu tip dalgaların soğutularak veya yansıtılarak zayıflatılması ve hedef bölgedeki alan şiddetinin düşürülmesidir. Düşük frekans elektrik ve manyetik alanların sağlık üzerinde ciddi etkileri olduğu düşünülmektedir. En bariz etkilerinden biri hücre çeperinde kalsiyum CA++ iyon geçişini tersine etkilemesi ve kalp atışlarını azaltması söylenebilir. Uluslararası Çalışma Örgütü sektörel araştırmalar içerisinde elektrik dağıtım firmaları çalışanlarının kalp ve kanser gibi rahatsızlıklara kontrol gruplarına göre en az on kat daha fazla yakalandığını tespit etmiştir. Özellikle kan kanseri bunların başında gelmektedir. Diğer taraftan yüksek gerilim hatlarının özellikle çocuklar üzerinde de kan kanseri riskini ciddi olarak arttırdığı istatistiksel olarak kanıtlanmıştır. Burada üzerinde 100 K Volt gerilim olan bir hattan en az 500 metre uzakta yaşama alanı kurulması önerilir. Bu mesafe hattan geçen akımın çok yüksek olması durumunda daha da arttırılmalıdır. Yüksek frekanstaki dalgalar ise genel olarak elektromanyetik terimi altında incelenebilir. Buradaki önemli kaynaklar kablosuz internet modemleri, DECT/kablosuz telefonlar, baz istasyonu, radyo ve televizyon vericileri, radarlardır. Araştırmalar bu tip mikrodalgaların kan içerisindeki antioksidanları azalttığı, melatonin salgısını düşürdüğünü göstermiştir. Melatonin salgısının azalmasının kanser riskini arttırdığı ve antioksidanların azalmasının da yaşlanmayı hızlandırdığı ispatlanmıştır. EMF kalkanlamada temel prensip Faraday kafesidir. 1800'lerin ikinci yarısında Michael Faraday tarafından bulunan bu özellik bir iletken kafesin elektrik yüküyle yüklendiğinde elektronların aynı yük etkileşimi ile birbirlerine en uzak konumda, dış kısımda toplanması olayıdır. Bu prensibin tersten uygulanmasında ise bir kafese gelen elektromanyetik dalgaların özellikle kafes iletken ve toprakmışsa yansıma ve soğurmalar sebebiyle kafes içerisine oldukça zayıflayarak girmesi gözlemlenir. Bu sebeplerden dolayı etkin bir kalkanlama için etkin bir iletken kullanılmalıdır. Burada ilk akla gelen iyi iletkenler metaller ve metallerden de gümüş, altın, bakır, nikeldir. Bazı formlarında karbon da çok iyi bir iletken olarak metal dışı elementlerden örnek olarak verilebilir. Kaynakça http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19162843 http://www.who.int/peh-emf/publications/elf_ehc/en/index.html Kategori:Elektromanyetizma
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri