Emine Erdoğan, Afrika'nın Lezzetlerini New York'ta Sergiledi
Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kuruluna katılmak üzere ABD'ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte, New York'taki Türkevi'nde "Afrika'nın Lezzetleri: Bir Kültür, Mutfak ve Dostluk Şöleni" adlı programı ev sahipliği yaptı. Program kapsamında Afrika'nın mutfak kültürü tanıtıldı ve "Afrika Yemek Kültürü" kitabının yeni baskısı sunuldu.
Emine Erdoğan, programda Afrika'nın kültürel çeşitliliğini ve zenginliğini vurguladı. Afrika'nın 2 binin üzerinde farklı dili, etnik topluluğu ve 1 milyarı aşkın nüfusuyla insanlık ailesinin adeta renkli bir iz düşümü olduğunu söyledi.
Emine Erdoğan, Afrika mutfağının da benzersiz olduğunu belirterek, sofra kültürünün Afrika kıtasında farklılıkları ahenkle bir araya getirdiğini ifade etti.
"Afrika Yemek Kültürü" kitabının ilk baskısını 2019 yılında çıkardıklarını ve yeni baskıda tarif sayısını neredeyse iki katına çıkarttıklarını belirten Emine Erdoğan, kitabın, kıtanın 5 farklı bölgesinden 58 özgün yemek tarifini içeriğini daha da zenginleştirdi.
Afrika Kültür Evi Derneği'nin de Afrika ülkeleri ile Türkiye arasındaki ilişkileri güçlendirmek için güvenli bir zemin haline geldiğini vurgulayan Emine Erdoğan, Afrika'nın Türkiye'deki büyükelçiliklerine ve büyükelçi eşlerine, akademisyenlere ve alanında uzman şeflere teşekkür etti.
Programın sonunda Nijerya Cumhurbaşkanı'nın eşi Oluremi Tinubu, BM 78. Genel Kurulunda küresel imzaya açılan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk imzacısı olduğu Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı'nı imzaladı.