Eşkene bir çeşit yemektir. Yörelere Göre Çeşitleri Diyarbakır Tavuk Eşkenesi Malzemesi tavuk, tereyağı, tuz ve sudur. Tavuk eti tuzlu suda haşlanıp tereyağında kızartıldıktan sonra pilav ve hoşaf ya da komposto ile birlikte servis edilir. Diyarbakır Tavuk Eşkenesi 20.08.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır Diyarbakır Et Eşkenesi Yemeği Diyarbakır Et Eşkenesinin malzemeleri kuzu pirzola eti, soğan, salça, tereyağı, pul biber, karabiber ve tuzdur. Diyarbakır Et Eşkenesi 11.01.2022 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Elazığ İşkene (İşgene) Malzemesi soğan, yağ, salça, kavurma, tandır ekmeği, maydanozdur. Kaynakça Kategoriiyarbakır mutfağı Kategori:Elazığ mutfağı Kategori:Türk mutfağındaki et yemekleri