[[Dosya:LocationEswatini.svg|küçükresim|upright=1.17|Esvatini'nin Güney Afrika'daki konumu]] Esvatini mutfağı, Esvatini'ye özgü bir mutfaktır. Esvatini'deki temel yiyecekler sorgum ve mısırdır. Çiftçilik endüstrisi esas olarak şeker kamışı, tütün, pirinç, mısır, yer fıstığı, keçi eti ve sığır eti ihracatına bağlıdır. Kıyı ülkelerinden yapılan ürünler ve ithalatlar da Esvatini mutfağının bir parçasıdır. Bazı yerel pazarlarda geleneksel Esvatini eti, güveç, sandviçler, mısır unu ve koçanda mevsimlik kavrulmuş mısır bulunan yemek tezgahları vardır. Geleneksel yemekler Esvatini'nin geleneksel yemekleri şunlardır: Sishwala — normalde et veya sebze ile servis edilen kalın yulaf lapası Incwancwa - fermente mısır unundan yapılan ekşi lapası Sitfubi - mısır unu ile pişirilmiş ve karıştırılmış taze süt Siphuphe setindlubu - öğütülmüş fındıklardan yapılmış kalın yulaf lapası Emasi etinkhobe temmbila — ekşi sütle karıştırılmış öğütülmüş mısır Emasi emabele — ekşi sütle karıştırılmış öğütülmüş sorgum Sidvudvu - mısır unu ile karıştırılmış balkabağından yapılan püresi Umncweba - kurutulmuş pişmemiş et (biltong ) Siphuphe semabhontjisi um kalınlığındaki lapa püresi yapılmış fasulye Tinkhobe — haşlanmış bütün mısır Umbidvo wetintsanga — öğütülmüş fındık ile karıştırılmış pişmiş kabak üstleri (yaprakları) Emahewu - fermente edilmiş ince yulaf lapasından yapılan yemek içeceği Umcombotsi — Siswati'de geleneksel demlenmiş biraya tjwala denir Galeri Ayrıca bakınız Afrika mutfağı Mutfaklar listesi Kaynakça Kategori:Afrika mutfağı Kategori:Esvatini mutfağı