Et tavası,etin kızartılması ile hazırlanan bir tava türüdür.Basılı ilk yemek kitabı Melceü’t-Tabbâhîn'de tarifi vardır. Osmanlı Mutfağındaki Çeşitleri Basılı ilk yemek kitabı Melceü’t-Tabbâhîn'de Et tavası tarifi verilmiştir.Tarifi:Koyun eti nin kemiksiz but tarafından tedarik edip büyük yumurta kadar kesip bıçak ile külbastı gibi dilip şimşir havan eliyle iyice pareleri kopmayarak döğüp tuz ve biber ve tarçınlayıp birkaç baş soğan çentip terk edeler. Badehu tavaya rûgan-ı sâde koyup tamam yandıkta mamul et parelerini koyup kızardıkta bir tabak içine vaz birle tenâvül buyrula.. Yörelere Göre Çeşitleri Kilis Tava Kilis Tava 02.02.2022 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Ankara Tavası Siverek Tavası Niğde Tavası Niğde Tavası 25.07.2023 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Ayrıca bakınız Ankara tavası Kaynakça Kategori:Türk mutfağındaki sokak yemekleri Kategori:Osmanlı mutfağındaki et yemekleri Kategori:Türk mutfağındaki et yemekleri Kategori:Kilis mutfağı Kategori:Ankara mutfağı