Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ext4

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
ext4 veya diğer adıyla dördüncü genişletilmiş dosya sistemi Linux için ext3 dosya sisteminin halefi olarak geliştirilmiş günlük desteği olan bir dosya sistemidir. İlk çıktığında ext3 için 64 bit depolama sınırlarını genişleten ve başarım artırıcı bir yama niteliğinde olsa da, Linux çekirdeği geliştiricilerinin ext3'ü kararlı bulmalarından dolayı ext3'e bu yamaların uygulanmaması nedeniyle, ext3'ün kodlarının üzerine gerekli yamaların eklenmesi ile ext3 üzerine kurulu olarak çekirdeğe sıfırdan ext4 olarak girdi. Theodore Ts'o (ext3 geliştiricisi) ext4'ün gelişim planını 28 Haziran 2006 tarihinde duyurdu. Ext4 dosya sisteminin ilk geliştirme sürümü, çekirdeğin 2.6.19 sürümünde yer buldu. 11 Ekim 2009 tarihinde eklenen yamalarla ext4 kararlı biçime getirildi ve 2.6.28 sürümlü çekirdekte kararlı olarak işaretlendi. Ext4 desteği veren 2.6.28 çekirdeği 25 Aralık 2008 tarihinde yayınlandı. Özellikleri Büyük Boyutlu Dosyalar ext4 dosya sistemi 1 exbibyte (EiB) disk birimi ve 16 tebibytes (TiB) dosya büyüklüğünü destekler. Alt Dizin Limiti ext3 dosya sisteminde 32000 olan alt dizin sayısı ext4'te 64000'e yükseldi. Dış bağlantılar "Kernel.org Ext4 (Ext2/Ext3) Wiki" SUDO e-dergi 60. sayı Kategori:Bilgisayar dosya sistemleri
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri