Fellah köftesi, Gliko, Kürt köftesi, Arap köftesi, sarımsaklı köfte, bulgur köftesi, Küpkürt veya zeyitli köfte adlarıyla bilinen bulgurdan yapılan bir köftedir. Erzurum, Van ve Antep yöresel mutfağında yer alır. Yörelere Göre Çeşitleri Gaziantep Arap Köftesi / Antep Arap Köftesi Gaziantep Arap Köftesi / Antep Arap Köftesi 19.10.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Erzurum Gliko Erzurum Gliko malzemeleri ince pilavlık bulgur, buğday unu, tuzdur. Üzerinde kullanılacak malzemeler tereyağı, sarımsak, yoğurttur. Sosu için isteğe bağlı malzemeler ise domates salçası, pul biber, nane, tuz ve ay çiçek yağıdır. Erzurum Gliko, 03.08.2022 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Van Kürt Köftesi [[Dosya:Özalp Van Kurdish meatball3.jpg|upright=0.68|küçükresim|Özalp'da yapılan Van Kürt köftesi]] Van Kürt Köftesi 07.10.2022 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Galeri Kaynakça Kategori:Van mutfağı Kategori:Türk mutfağındaki köfteler Kategori:Hatay mutfağı Kategori:Adana mutfağı Kategori:Osmaniye mutfağı Kategori:Arap mutfağı Kategori:Kürt mutfağı Kategori:Mersin mutfağı Kategori:Elazığ mutfağı Kategori:Gaziantep mutfağı Kategori:Erzurum mutfağı