Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Feridun Emecen

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Feridun Mustafa Emecen (d. 1958, Giresun), Türk tarihçi ve akademisyen. Türk Tarih Kurumu şeref üyesidir. İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra 1979’da İstanbul Üniversitesi edebiyat fakültesi tarih bölümünün "yeniçağ tarihi" kürsüsünden mezun oldu. 1981’de yeniçağ tarihi kürsüsüne asistan olarak girdi. 1985'te "16. yüzyılda Manisa ve yöresinin sosyal ve ekonomik tarihi" başlıklı teziyle doktor ünvânını aldı. 1987’de "yeniçağ tarihi" anabilim dalına yardımcı doçent olarak atandı. 1989’da doçent unvanını almaya hak kazanan Emecen, 1995'te aynı anabilim dalında profesör kadrosuna atandı. 2012 şubatında kendi isteğiyle emekliye ayrıldı. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde görev yapmaktadır. Çalışma sahasını klasik dönem Osmanlı tarihi teşkil etmekte olup bu alanla ilgili pek çok araştırma ve makaleleri yayımlanmıştır. 1994-2000 yılları arasında İstanbul Üniversitesi'nde dekan yardımcılığı, 2006-2007'de Avrasya Enstitüsü'nün müdürlüğünü yaptı. 16 Mart 2012'den itibaren İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nin edebiyat fakültesi dekanlığını yürütmektedir. Feridun Emecen, 1995'te Türk Tarih Kurumu üyesi, 2012'de Türkiye Bilimler Akademisi aslî üyesi oldu. Osmanlı bürokrasisi, hânedânı, şehir tarihi, sosyal yapı, siyâsî yönelimler, Osmanlı-Avrupa ilişkileri, Osmanlı devrinde Balkanlar ve ortadoğu dünyası gibi konularda kitap ve makaleleri mevcuttur. Başlıca kitapları XVI. Asırda Manisa Kazası, Ankara 1989. Unutulmuş Bir Cemaat: Manisa Yahudileri İstanbul 1997. İlk Osmanlılar (gözden geçirilmiş ve genişletilmiş yeni baskı), İstanbul 2012. İstanbul'un Uzun Dört Yılı, İstanbul 2003. Doğu Karadeniz'in İki Kıyı Kasabasının Tarihi: Bulancak-Piraziz, İstanbul 2005. Doğu Karadeniz'de Bir Vadi Boyu Yerleşmesi, Ağasar Vadisi: Şalpazarı-Beşikdüzü, Trabzon 2010. Tarih İçinde Manisa, Manisa 2007. Osmanlı Klasik Çağında Siyaset, İstanbul 2009. Osmanlı Klasik Çağında Savaş, İstanbul 2010. Osmanlı Klasik Çağında Hanedan, Devlet ve Toplum, İstanbul 2011. Yavuz Sultan Selim, İstanbul 2010. İmparatorluk Çağında Osmanlı Sultanları (II. Bayezid-Yavuz-Kanuni), İstanbul 2011. Fetih ve Kıyamet 1453,İstanbul 2012. Ayhan Yüksel-Okan Yeşilot, Giresun'da İz Bırakanlar, İstanbul 2012, s.65-68 Osmanlı İmparatorluğu'nun Kuruluş ve Yükseliş Tarihi, İstanbul 2015 Kanuni Sultan Süleyman ve Zamanı, 2022 Kaynakça Kategori:1958 doğumlular Kategori:Türk tarih akademisyenleri Kategori:20. yüzyıl Türk tarihçileri Kategori:21. yüzyıl Türk tarihçileri Kategori:20. yüzyıl Türk yazarları Kategori:21. yüzyıl Türk yazarları Kategori:Resim aranan yazarlar Kategori:Yaşayan insanlar Kategori:İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Edebiyat Fakültesi dekanları Kategori:Giresun doğumlular Kategori:İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde öğrenim görenler Kategori:İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri Kategori:TDV İslâm Ansiklopedisi kişileri
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri