Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Figürasyonel sosyoloji

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Figürasyonel sosyoloji, insan figürasyonlarının - gelişen birbirine bağımlı insan ağlarının - araştırma geleneğidir. Belirli bir uygulama okulundan çok metodolojik bir duruş olsa da, geleneğin temel bir özelliği vardır: Durumla değil, süreçle ilgilenir. Figürasyon sosyolojisi aynı zamanda süreç sosyolojisi olarak da adlandırılır. Bu özellik, süreçleri statik öğelere indirgemek, örneğin insan aktörleri eylemlerinden ayırmak için teoriyi eğen yerleşik bir dil önyargısını düzeltme girişimidir. Nasıl dilbilimciler, bir kelimenin daha sonraki kullanımlarını anlamaya yardımcı olabilecek zengin bir tarih anlayışı elde etmek için etimolojiye güvenirlerse, mecazi sosyologlar da sosyal bir özelliğin ortaya çıkış ve evrim sürecine bakmaya çalışırlar. Uygulayıcıların, mikro (örn. psikolojik) ve makro (örn. devlet teşkilatı) arasındaki olağan beşeri bilimler engelinin kaldırılması ve bunların nedensel bağlantılarının incelemeye açılması idealinden ilham aldıkları söylenebilir. Sonuç olarak, bu yaklaşım adına yapılan çalışmaların çoğu, bir yandan psikoloji ve kişilikteki değişiklikler ile diğer yandan makro sosyal yapılardaki değişiklikler arasındaki bağlantıyı incelemiştir. Norbert Elias, çığır açan 1939 çalışması The Civilizing Process'in bir sonucu olarak genellikle erken veya birincil uygulayıcı olarak kabul edilir. Kaynakça
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri