Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Filipin mutfağı

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Filipin mutfağı yerel yemekler ile Çin, Endonezya, Malezya ve İspanyol yemeklerinin bir karışımıdır. Popüler yemekler arasında adobo, pancit, umpia, sinigang ve halo-halo vardır. Filipinler’de yoğun tatlar ve zengin yemekler yaygındır. Bolca patis veya balık sosu, soya sosu ve şeker kamışı sirkesi kullanımı yiyeceklere tat vermektedir. Pirinç, bu mutfakta temel bir üründür. Tavuk eti ve domuz eti de çok kullanılan ürünlerdendir. Ticaret için gelen Çinlilerden bazılarının Filipinler'de kalmasıyla beraber Filipin-Çin yemekleri ortaya çıkmıştır. Pansit (hızlı pişirilen bir Hokkien) eriştedir; Lumpia, yenilebilir ambalajlarda yuvarlatılmış sebzelerdir; Siopao buharda pişirilen, doldurulmuş çöreklerdir; Siomai ise köftedir. Hepsi, malzemeler ve yerel lezzetlerle yerlileştirilmiştir. Örneğin bugün, Pansit Malabon'da istiridye ve kalamar vardır, çünkü Malabon bir balıkçılık merkezidir ve Pansit Marilao'ya pirinç cipsi serpilir. 19. yüzyılda restoranlar kurulduğunda bazı Çin yemeklerine müşterilerin rahatlığı için İspanyolca isimler verilmiştir. Arroz caldo ve Morisqueta bunlardan ikisidir. İspanyollar Filipinler'e geldiğinde getirdikleri gıdalar hem İspanya'dan hem de Meksika'dan geliyordu. Bu durum gıda üretmeyen seçkin bir sınıf için gıda üretimi ve yerel olarak pek çok bileşenin mevcut olmaması anlamına geliyordu. Ulusal yemekler Genellikle "Adobo" olarak adlandırılan Adobong Manok, Filipinler'in ulusal yemeği olarak kabul edilir. Adının kökenleri İspanyol kolonilerine ait olmasına rağmen adobo, bir turşunun İspanyolca sözcük karşılığıdır. Filipinliler, çok eski zamanlardan beri ekşi, sirke bazlı yemekler yapmaktadır. Çok sayıda adobo çeşidi mevcuttur ve her bölgenin kendine özgü bir özelliği ve farklılığı vardır. Tavuk ve domuz etinin yanı sıra balık, kalamar, yeşil fasulye ve hatta patlıcanla da adobo yapılabilir. Caldereta, Filipinler'de popüler olan bir dana yahnisidir. Her ailenin kendine özgü versiyonları vardır. Malzemelerle deney yapılabilir ve farklı sebzeleri denenebilir. Kaynakça Kategori:Asya mutfağı Kategori:Pasifik mutfakları Kategori:Uzak Doğu kültürü Kategori:Filipin mutfağı Kategori:Dünya mutfakları Kategori:Yiyecek ve içecek taslakları
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri