Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

FNSS Kaplan MT

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
küçükresim|Endonezya Ulusal Silahlı Kuvvetleri 2017'deki yıldönümü geçit töreninin kutlamaları sırasında Harimau Hitama deneme prototipi. Kaplan MT, Türk FNSS ve Endonezyalı PT Pindad firmalarının ortak geliştirdikleri orta ağırlık sınıfı tanktır. Tank, Türkiye'de Kaplan MT olarak adlandırılırken, Endonezya'da Harimau / Tiger olarak adlandırılmaktadır. Tarihçe Endonezya ve Türkiye hükûmetleri ilk olarak Mayıs 2015'te Endonezya Ordusu için Kaplan MT'yi 30 milyon ABD doları tutarında bir maliyetle ortak bir şekilde geliştirme konusunda anlaştılar. Programın geliştirme aşamasının 37 ay kadar sürmesi bekleniyordu; ilk prototip Türkiye'de, ikincisi ise Endonezya'da yapıldı. Tasarımın fikri mülkiyeti iki hükûmet arasında paylaşılmaya karar verildi. 1 Kasım 2016'daki Hint Savunma Fuarı sırasında tankın ilk modeli, bazı teknik özelliklerle birlikte açıklandı. En önemli bilgi, tankın 35 ton ağırlığında olacağıydı. Ayrıca tankın ana silahı, CMI Savunma tarafından geliştirilen ve 105mm'lik yivli namlusu bulunan ve çok çeşitli mermileri ateşleyebilen Belçika yapımı bir taret tarafından sağlanacaktı. 9 Mayıs 2017'deki IDEF 2017 fuarında, tankın ilk prototipi sunuldu. Tank bir Cockerill XC-8 105mm taret veya Cockerill 3105 modüler taret ile donatılacaktı. Ek olarak tank, hasar anında çabuk değiştirilir modüler zırh kullanacaktı. FNSS genel müdürü, 5 Eylül 2018’de Anadolu Ajansı'na tankın aylardır süren Endonezya Ordusu için gereken yeterlilik testlerinden geçtiğini ve seri üretime hazır olduğunu söyledi. 20 ila 25 tank arasındaki ilk partinin 2018'in sonlarına kadar sipariş edilebileceğini ve üretilecek olan toplam tank sayısının 200 ila 400 arasında olabileceğini belirtti. 2019 Mayıs ayında imzalanan ortak üretim sözleşmesinin Aralık ayında yürürlüğe girmesi ile birlikte FNSS tesislerinde Kaplan MT tankının seri üretim çalışmalarına başlanıldı. Sözleşme kapsamında 18 tank üretilecek olup ilk 10 tankın üretimi Türkiye'de geriye kalan 8 tankın üretimi ise Endonezya'da gerçekleştirilecek. Bu sözleşme Türkiye'nin ilk orta tank ihracat sözleşmesi olması ve projenin Savunma Sanayi İş Birliği Anlaşmaları kapsamında Endonezya ile Türkiye arasında başlatılan ve sonuca ulaşan ilk proje olması yönüyle önemlidir. Tasarım Özellikleri Mürettebat: 3 Toplam ağırlık: 32 tonnes Azami hız: 78km/h Motor gücü: 711 beygir Transmisyon: Tam otomatik Görev menzili: 450km Güç / ağırlık oranı: 22,2 beygir/ton Kule: CMI Cockerill® 3105 Namlu çapı: 105mm, smoothbore İkincil silah: 7.62mm makineli tüfek Eğim: 60% Yan eğim: 30% Engel tırmanma: 0.9 m Hendek aşma: 2 m Kullanıcılar Gelecekteki kullanıcılar : 2020'de 1 ve 2021'de 17 adet üretilmesi planlanıyor. Potansiyel kullanıcılar : Eylül 2018'de ilgilendiklerini açıkladılar. : Kasım 2018'de ilgilendiklerini açıkladılar.. : Eylül 2018'de ilgilendiklerini açıkladılar. Kaynakça Kategori:Türkiye yapımı silahlar Kategori:Türkiye tankları Kategori:Orta tanklar
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri