Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Fond

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
[[Dosya:Making stock for pho bo.jpg|küçükresim|sağ|upright=1.36|Mutfak ocağında yemek yapımı]] Fond veya stok, çeşitli çorba, sulu yemek ve sosların temelini oluşturma amacıyla hazırlanan aromalı bir sıvıdır. Hayvan kemiği veya eti, deniz ürünleri veya sebzeleri; su veya şarapta kaynatmak, farklı aromalar için mirpua veya başka aromatikler eklemeyle hazırlanmaktadır. Geleneksel yöntem izlenirse, tavuk suyu genellikle 6 ila 8 saat boyunca pişirilir. Balık stoğu (fumet), balık kemikleri ve ince kıyılmış mirpua ile yapılır. Balık mirpuası 20-25 dakika pişirilmelidir. Konsantre balık fondosuna "balık füme" adı verilir. Japon mutfağında dashi adı verilen bir balık ve yosun suyu, kısaca (birkaç dakika) hemen hemen kaynar suda katsuobushi adı verilen yazılı orkinos (bonita) gevreği pişirilerek yapılır. Kaynakça Kategori:Yemek malzemeleri
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri