Bugünkü tarifimiz, İsviçre, Fransa ve İtalya'ya özgü geleneksel bir lezzet olan fondüden esinleniyor, ancak peynirli versiyonunun yerine meyve ve çikolata uyumunu ön plana çıkarıyor. Bu tarifle hem çocuklarınıza meyve yemeyi sevdirir, hem de bu lezzetli tatlıyı evde ekonomik bir şekilde hazırlamış olursunuz. Ancak kalori içeriğinin yüksek olduğunu unutmayın!
Malzemeler:
- 100 gram %70 kakaolu çikolata
- 100 gram sütlü çikolata
- 1 kutu krema (200 ml)
- Tercihinize göre kivi, muz, çilek gibi meyveler (Çilek, çabuk bozulan bir meyve olduğu için, evde varsa boşa gitmeden kullanabilirsiniz.)
- Fondü seti (Porland mağazasından aldığım porselen bir set kullanıyorum. Dilerseniz benzer bir set satın alabilir veya benmari usulüyle de hazırlayabilirsiniz.)
Yapılışı:
Fondü kabının altındaki mumu yakıp, çikolataları küçük parçalara ayırın ve fondü kasesine koyun. Çikolatalar eridikten sonra krema ekleyin ve pürüzsüz, akışkan bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın. Çikolata sosu hazırlandıktan sonra mumu söndürün; çünkü çikolata hemen donacaktır. Bu tarif yaklaşık 2 kişilik bir porsiyon için uygundur.
Servis önerisi:
Fondü kasesini meyvelerle süsleyebilir ve fondü çubuğu ile meyveleri çikolata sosuna batırarak servis edebilirsiniz. Lezzetli ve eğlenceli bir deneyim sunan bu tarif, özellikle çocuklar tarafından sevilecektir! Afiyet olsun!
Bu lezzetli tarif için teşekkürler! Fondü, peynirli veya çikolatalı versiyonuyle her daim keyifli bir atıştırmalık veya yemek sonrası tatlıdır. Kalori içeriği yüksek olsa da, ara sıra tüketildiğinde keyifli bir deneyim sunar.
Malzemeler:
- 100 gram %70 kakaolu çikolata
- 100 gram sütlü çikolata
- 1 kutu krema (200 ml)
- Tercihinize göre kivi, muz, çilek gibi meyveler (Çilek, çabuk bozulan bir meyve olduğu için, evde varsa boşa gitmeden kullanabilirsiniz.)
- Fondü seti (Porland mağazasından aldığım porselen bir set kullanıyorum. Dilerseniz benzer bir set satın alabilir veya benmari usulüyle de hazırlayabilirsiniz.)
Yapılışı:
Fondü kabının altındaki mumu yakıp, çikolataları küçük parçalara ayırın ve fondü kasesine koyun. Çikolatalar eridikten sonra krema ekleyin ve pürüzsüz, akışkan bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın. Çikolata sosu hazırlandıktan sonra mumu söndürün; çünkü çikolata hemen donacaktır. Bu tarif yaklaşık 2 kişilik bir porsiyon için uygundur.
Servis önerisi:
Fondü kasesini meyvelerle süsleyebilir ve fondü çubuğu ile meyveleri çikolata sosuna batırarak servis edebilirsiniz. Lezzetli ve eğlenceli bir deneyim sunan bu tarif, özellikle çocuklar tarafından sevilecektir! Afiyet olsun!
Bu lezzetli tarif için teşekkürler! Fondü, peynirli veya çikolatalı versiyonuyle her daim keyifli bir atıştırmalık veya yemek sonrası tatlıdır. Kalori içeriği yüksek olsa da, ara sıra tüketildiğinde keyifli bir deneyim sunar.