Frijoles negros (İspanyolca "siyah fasulye"), Guatemala, Küba, Venezuela (burada caraotas negras olarak adlandırılır), Porto Riko, Meksika ve Latin Amerika'daki diğer ülkelerde hazırlanan siyah fasulye ile yapılan bir Latin Amerika yemeğidir. Phaseolus vulgaris türünden bir baklagil olan siyah fasulye, genellikle konserve veya kurutulmuş olarak satılır. Bir bardak kuru siyah fasulye, yaklaşık 2 buçuk bardak pişmiş fasulye verir. Siyah fasulye çorbası (sopa de frijoles negros), yaygın olarak hazırlanan bir başka Küba yemeğidir. Frijoles negros genellikle tuz, jambon, soğan, sarımsak, domates, toz kimyon tohumu, kekik ve sirke ile tatlandırılır. 1 bardak porsiyon büyüklüğüne göre, siyah fasulye folat (256 μg), demir (3.61mg), magnezyum (120mg) ve fosfor (241mg) bakımından yüksektir; aynı zamanda çinko (1.92mg), niyasin (2mg) ve tiyamin (0.42mg) kaynağıdırlar. [[Dosya:Cubanfood.jpg|bağlantı=https://en.wikipedia.org/wiki/File:Cubanfood.jpg|sağ|küçükresim|Otantik Küba yemeği ropa vieja (domates sosu bazında dilimlenmiş böğür bifteği), siyah fasulye, sarı pirinç, sinirotu ve biralı kızarmış yuca.]] Ayrıca Bakınız Meksika yemekleri listesi Kaynakça Kategori:Baklagiller yemekleri Kategori:Guatemala mutfağı Kategori:Küba mutfağı Kategori:Venezuela mutfağı Kategori:Meksika mutfağındaki fasulye yemekleri Kategori:Meksika mutfağındaki sebze yemekleri