[[Dosya:Litchi Pork.jpg|sağ|küçükresim|"Liçi domuz eti" (, lìzhī ròu), Fujian mutfağının bir örneğidir.]] Fujian mutfağı ya da Çin'de daha yaygın kullanımda olan kısa ismi ile Min mutfağı , Çin'in Fujian Eyaleti'nin bölgesel mutfağıdır. Çin'in "Sekiz Büyük Mutfağı" (八大菜系, Bā Dà Cài Xì)'ndan birini oluşturur. Fujian mutfağı kapsamına giren üç farklı yöresel mutfak mevcuttur: Fuzhou yöresi: Diğer yörelere göre tadı gayet hafif; tatlı ve ekşi unsurları birbiriyle dengeli şekilde beraber işlenir. Fuzhou, çorbaları için bilinir; fermente balık sosu ve kırmızı maya pirinci çok kullanılır. Güney Fujian yöresi: Tadı Fuzhou yemeklerindekinden biraz daha ağır; Güneydoğu Asya ve Japon mutfaklarından da etkilenmiştir. Şeker ve baharatlar (ör. shacha sosu ve beşli baharat)ın kullanımı daha yaygın. Yavaş pişirilmiş çeşitli çorbaları da var. Bu yörenin yemekleri sık sık daldırma sosları ile beraber servis edilir. Pirinç, domuz eti, dana eti, piliç eti, ördek eti, deniz ürünleri ve birçok farklı sebze çeşidi; hepsi bu yöresel mutfağın ana malzemelerini teşkil eder. Batı Fujian yöresi: Yemeklerinde hardal ve acı biberden kaynaklanan hafif acılı tatları var. Sık kullanılan yemek pişirme yöntemleri buğulama, yağda kızartma ve stir frying. Bu yörenin yemekleri, Fujian'in diğer bölgelerine göre tuzlu ve et, deniz ürünlerinden daha çok kullanılır. Ayrıca bakınız Kaynakça Kategori:Fujian'da kültür