Ful medames , zeytinyağı, kimyon ve isteğe göre kıyılmış maydanoz, sarımsak, soğan, limon suyu, pul biber ve diğer sebze, ot ve baharat malzemeleri ile servis edilen pişmiş bakla yahnisidir. Ful medames, geleneksel olarak büyük bir metal testi içinde yapılır ve servis edilir. Mısır'da, özellikle kuzeydeki Kahire ve Gize kentlerinde temel bir besindir. Ful medames ayrıca birçok Arap, Orta Doğu ve Kuzey Afrika kültürünün mutfaklarının ortak bir parçasıdır. Kaynakça Dış bağlantılar Ottolenghi, Yotam. "The perfect hummus debate" , The Guardian, June 29, 2010. Cuisine and Culture: A History of Food and People by Linda Civitello Kategori:Mısır mutfağı Kategori:Yemen mutfağı Kategori:Etiyopya mutfağı Kategori:Orta Doğu mutfağı Kategori:Kuzey Afrika mutfağı Kategori:Birleşik Arap Emirlikleri mutfağı Kategori:Vegan mutfağı Kategori:Aperitifler Kategori:Baklagiller yemekleri Kategori:Sebze yemekleri