Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gammaproteobacteria

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Gammaproteobacteria, Pseudomonadota (Eş anlamlısı Proteobacteria) şubesinde yer alan bir bakteri sınıfıdır. Yaklaşık 250 cins içerir ve böylece Prokaryotların cins açısından en zengin taksonunu oluşturur. Tıbbi, ekolojik ve bilimsel açıdan önemli birçok bakteri grubu bu sınıfta yer alır. Tümü Gram-negatif bakterilerden oluşur ve filogenetik ve fizyolojik olarak en çeşitli Proteobacteria sınıfıdır. Bu mikroorganizmalar, hidrotermal menfezler gibi aşırı ortamlar da dahil olmak üzere çeşitli karasal ve deniz ortamlarında yaşayabilirler. Genellikle farklı şekillere sahiptirler. Çubuklar, kavisli çubuklar, koklar, spirilla ve filamentler ve serbest yaşayan bakteriler, biyofilm oluşturucular, kommensaller ve simbiyotikleri içerir. Bazıları ayrıca biyolüminesan gösterme gibi ayırt edici özelliklere sahiptir. Farklı cinslerde bulunan bakterilerin metabolizmalar çok farklıdır; hem aerobik hem de anaerobik (zorunlu veya fakültatif) türler vardır. Ayrıcakemolitoototrofikler, kemoorganotrofikler, fotoototroflar ve heterotroflar türler de mevcuttur. Etimoloji " Gamma " (Yunan alfabesinin üçüncü harfi) öğesi, sınıfın Bergey's Manual of Systematic Bacteriology (Cilt. II, sayfa 1) kitabına göre Sınıf III olduğunu belirtir. Proteus, şeklini değiştirebilen Yunan deniz tanrısını ifade eder. Bakteriler (Yunanca βακτήριον; "çubuk" "küçük çubuk"), etimolojik tarih açısından Basiller'e (çubuk şeklindeki bakteriler) atıfta bulunur. Filogeni Birçok farklı sınıflandırma farklı yaklaşımlara dayanmaktadır. Örneğin genomik temelli Ulusal Biyoteknoloji Bilgi Merkezi, İsimlendirmede Yer Alan Prokaryotik İsimler Listesi, ribozomal RNA'ya dayalı ARB-Silva Veritabanı veya bir çoklu protein yaklaşımı sınıflandırmalar vardır. Bu bakteri sınıfının soyoluşunu çözmek hala sorunludur. Aşağıda, Gammaproteobacteria sınıfı için 356 protein ailesinden oluşan bir diziye dayanan bir sınıflama rapor edilmektedir.Bazı bakteriler, Gammaproteobacteria'nın üyeleri olarak tanımlanmış ancak henüz bir takım veya aileye atanmamıştır. Bunlar, Alkalimonas, Gallaecimonas, Ignatzschineria, Litorivivens, Marinicella, Plasticicumulans, Pseudohongiella, Sedimenticola, Thiohalobacter, Thiohalorhabdus, Thiolapillus ve Wohlfahrtiimonas cinsi bakterileri içerir. Patojenler Gammaproteobacteria, Enterobacteriaceae, Vibrionaceae ve Pseudomonadaceae familyaları gibi tıbbi ve bilimsel açıdan önemli birkaç bakteri grubunu içermektedir. Yersinia pestis, Vibrio cholerae, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli ve bazı Salmonella türleri dahil olmak üzere bir dizi insan patojeni bu sınıftadırlar. Deniz ortamında, bu sınıftan birkaç tür, balıkları, karidesleri, mercanları veya istiridyeleri etkileyen Vibrio cinsi ve gri fokları (Halichoerus grypus ) etkileyen Salmonella türleri gibi farklı deniz organizmalarını enfekte etmektedir. Kaynakça Dış bağlantılar Kategori:Proteobakteriler Kategori:Gammaproteobacteria
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri