Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gari (yiyecek)

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
küçükresim|Gari Gari, zencefil turşusu. İnce dilimler halinde doğranan zencefilin şeker ve sirke içinde bekletilmesiyle yapılır. Japo mutfak kültüründe genellikle suşi ve saşimi ile birlikte sunulur. Doğal rengi soluk sarı ve pembe arasındadır. Ancak ticari olarak piyasaya sürülen gari adlı pek çok ürün, E124 veya pancar suyu ile yapay olarak pembeleştirilir. Gari, antiseptik özelliklerinden dolayı çiğ et kullanımda zararlı olabilecek parazitleri de öldürür. Mide bulantısına da iyi gelmektedir. Gari, suşi ve sasami çeşitleri yanında damak temizleyici olarak sunulur; gari, farklı türdeki suşi veya sasamileri peş peşe tüketirken tatlarının birbirine karışmaması için arada gari tüketmek suretiyle damaktaki tat nötrleştirilir. Gari, duşi ve sasamiye eşlik etmenin yanı sıra, meze olarak da tüketilir. Aburaage olarak bilinen mezede gari, derin yağda kızartılmış tofu içinde servis edilir. Gari, kırmızı zencefil turşusu olan beni şoga ile karıştırılmamalıdır. Yapılışı Taze zencefiller soyulur, küçük parçalara ayrılıp limonlu ve tuzlu su içinde bekletilir. Ardından, kaya tuzu ve bir miktar şeker eklenir. Bu zencefil karışımı, şeker ve pirinç sirkesi veya elma sirkesi eklenen kaynamış suyu katılır. Soğuyana kadar serin bir ortamda bekletilir. 2-3 gün sonunda yemeye hazır olur Dış bağlantılar Gari tarifi Kategori:Japon mutfağı Kategori:Zencefil
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri