Muğla'da gastronomi turizmini geliştirmek için düzenlenen "Gastromuğla-Coğrafi İşaret ve Gastronomi Turizmi" eğitimi tamamlandı. 9-10 Mayıs tarihlerinde düzenlenen eğitimde, coğrafi işaretli yöresel ürünlerin de yer aldığı stantlar kuruldu.
MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Muğla'nın deniz, kum ve güneş turizmi dışında kalan değerlerinin de hak ettiği yere gelmesi için yapılan çalışmalara önem verdiklerini belirtti. Karakuş, Muğla'nın sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikler, doğal güzellikler ve lezzetlerin turizm potansiyeline katkı sağladığını ifade etti.
İki günlük eğitimde uzmanlar, katılımcılara gastronomi turizmi, coğrafi işaretli ürünler, dijital pazarlama ve markalaşma gibi konularda bilgiler verdi.