Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Georg Lindemann

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Georg Lindemann (8 Mart 1884 - 25 Eylül 1963), I. Dünya Savaşı ve II. Dünya Savaşı sırasında Heer komutanı ve Alman süvari subayı. Lindemann Prusya kolordusuna katıldı. I Dünya Savaşı'nda Doğu Cephesi ve Batı Cephesi'nde görev yaptı. Savaştan sonra, Von Lettow'un Freikorps'una katıldı ve 1919 sivil ayaklanmaları sırasında, Hamburg Komünist İşçi Konseyini ezmek için yardımcı oldu. 1930 yılında Lindemann 13. Reiter Alay Komutan olarak görev yaptı. NSDAP'nin yükselişi ile, Lindemann Hanover'de Kriegsschule'nin Komutanlığına atandı. 1936 yılına kadar bu görevde bulundu. 1936 yılında Lindemann Korgeneralliğe terfi etti. 36 komuta verildi. Daha sonra Fransa'nın işgalinde görev aldı. Lindemann Süvari Generalliğine (General der Kavallerie) terfi etti ve Alman 50. Kolordu (L.Armeekorps) komutasına verildi. 16 Ocak 1942 tarihinde, Lindemann Alman Onsekizinci Ordusu (18. Armee) komutasını devraldı. Daha sonra, 1942 yazında, Generaloberst rütbesine terfi ettirildi. 31 Mart 1944 tarihinde Kuzey Ordu Grubu komutanlığına atandı. Ordular grubundaki görevi kısa ömürlü oldu ve 4 Temmuz 1944'te Yedek Orduya nakledildi. İddiaya göre Alman diktatör Adolf Hitler Lindemann'ı çok eski ve çok zayıf bulmuştu ve bu değişimin nedeni olarak gösterildi. Yedek Ordu'da birkaç ay görev yaptıktan sonra, Lindemann "Führungsstab Ostseeküste" adı verilen yeni bir komutaya getirildi. 1. Şubat 1945'te Danimarka'da tüm Alman askerlerinin komutasına getirilerek (Wehrmachtsbefehlshaber Dänemark) "Danimarka Silahlı Kuvvetler Yüksek Komutanı" olarak görev aldı. 1945 yılında, Lindemann sıkı disiplini korumak için kendi askerlerine bir emir yayınladı. Danimarka'da son mermi kalana kadar savunulması gerektiğini emretti. 3 Mayıs 1945'te Lindemann OKW ile, yeni hükûmetin ve devletin yeni Alman Başkanı olan Büyük Amiral (Großadmiral) Karl Dönitz ile bir toplantıya katılmak için Mürwik'de Deniz Harp Akademisi'ne gitti. Lindemann en azından bir süre daha Danimarka'da tutunmanın mümkün olacağını Dönitz'e bildirdi ve Norveç'te meslektaşı General Franz Böhme'ninde gelmesiyle yakın zamanda ateşkes müzakerelerinde pazarlık unsuru olarak Alman gözaltısında bulunan Danimarka ve Norveç'te tutunmayı savundu. Ancak Dönitz, acil barış için ısrar etti ve 5 Mayıs 1945 tarihinde Almanya'nın kuzeybatısında, Hollanda ve Danimarka'da Alman askerleri koşulsuz teslim oldu. Lindemann daha sonra Silkeborg'da kendi karargahında tutuklandı. Lindemann II. Dünya Savaşından sonra 1948'e kadar ABD gözetimi altında esir kaldı. Danimarka ve Müttefiklere göre savaş suçlusu değildi. Serbest bırakıldıktan sonra Batı Almanya'da emekliye ayrıldı. 1963'te öldü. Kaynakça Kategori:1884 doğumlular Kategori:1963 yılında ölenler Kategori:Heer generalleri Kategori:II. Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'nın askerleri Kategori:Generaloberst
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri