Gerdan tatlısı koyunun gerdan etinden yapılan bir tatlıdır. Kurban bayramında kesilen kuzuların gerdan kısmından yapılır. Osmanlı mutfağına ait bir tatlıdır. Osmanlı Mutfağındaki Çeşitleri Tatlılı Yahni Tatlılı Yahni çeşidi Osmanlı mutfağında yapılmaktadır. Malzemeleri koyun gerdan eti, su, tarçın, karanfil, tuz, pekmez ve kuru kayısıdır. Yörelere Göre Çeşitleri İzmir Gerdan Tatlısı İzmir Gerdan tatlısı İzmir'e ait bir tatlıdır. İçinde erik, kuru kayısı, tarçın, fıstık ve badem bulunur. Edirne Gerdan Tatlısı (Gerdaniye) Edirne Gerdan Tatlısı Edirne'de yapılan çeşididir. Malzemeleri kuzu gerdanı, şeker, erik, badem, kabuk tarçın,damla sakızı, karanfil, kuru kayısı, dolmalık fıstıktır. Kaynakça Dış bağlantılar https://izmir.ktb.gov.tr/Eklenti/9639,tatlilarpdf.pdf?0 https://www.hurriyet.com.tr/lezizz/gerdan-tatlisi-tarifi-41592513 Kategori:Osmanlı mutfağındaki tatlılar Kategori:Türk mutfağındaki tatlılar Kategori:İzmir mutfağı Kategori:Edirne mutfağı