Bu aşağıdakiler Codex Alimentarius komitesi tarafından hazırlanmış besin katkıları listesidir. INA # altındaki International Numbering System sayıları, her bir katkı maddesinin net olarak belirtilebilmesi için komitece atanmıştır. "E" Kodlu Sınıflandırma "E" numara sistemi ile GKM nin temel işlevlerine göre sınıflandırılması şu şekildedir : 1. Renklendiriciler E 100 - 199 2. Koruyucular E 200 - 297 3. Antioksidanlar E 300 - 321 4. Emülsifiyer ve stabilizatörler E 322 - 500 5. Asit baz sağlayıcılar E 500 - 578 6. Tatlandırıcılar, koku verenler E 620 - 637 7. Geniş amaçlılar E 900 - 927 Avrupa Birliği ülkelerindeki paketlerde onaylanmış katkı maddelerinin önüne "E' harfi konmaktadır. Avustralya' ve Yeni Zelanda harf kullanmamaktadır. Aşağıdaki tabloda Avrupa için onaylanmış maddeler 'E', Avustralya' ve Yeni Zelanda için onaylanmış maddeler de 'A' harfi ile gösterilmiştir. Ayrıca bakınız Gıda katkı maddeleri listesi Dış bağlantılar Kaynakça Codex Alimentarius Food Stveards Australia New Zealve Food Additives ve Ingredients Association Northern Allergy Centre's Guide to Food Additives USFDA: Yiyecek boyaları Kategori:Kimyasal numaralandırma sistemleri Kategori:Sağlık listeleri