Türk Mutfağı Haftası'nda Giresun'un özgün lezzetleri ve coğrafi işaretli ürünleri tanıtıldı, diyebiliriz. Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteklediği etkinlikte, Giresun'un özgün lezzetlerinin birleştiği yerlerde tarife hazırlandı. Etkinliğe katılan turistler, Giresun'un özgün lezzetlerini görmek için restoranlar ve lokantaların ürünlerine geçerek dikkat çekici bir deneyim yaşadılar.
Etkinlik, Giresun'un özgün lezzetlerini sürpriz gösteren kategoriler olan kahve, baklava ve tatlılar, salatalar, meyveler, et ve balık ürünleri, yiyecekler ve tereyağı ile büyük ölçüde hizmet görevlendirme alanında oldu.
Giresun Valiliği Başkanı Cahit Demirel, "Bu etkinlik, Giresun'un kültürlerine ve tarihine tanıklık eden özgün lezzetlerini, coğrafi işaretli ürünlerini sürpriz gösterici bir etkinlik aracı olarak kullanmak amacıyla yapıldı. Etkinlikte bulunan turistlerin beğeniyle düzenin büyük ölçüde başarılı olduğunu belirten Demirel, 'Bu etkinlikle Giresun ile ilgili bilgi ve tanıklık için adet yol açmaya devam edeceğimiz süreçin bir anlamı taşıdığını da sözlerine ekledi.