Hiç Bir Dendir. Bu ürünlerimizi tanıtmak ve geleceğin şefleri, aşçıları olan öğrencilerimize bu değerleri aktarmak amacıyla bugün burada çeşitli programlar düzenledik. Bu doğrultuda, potansiyel ürünlerimizi tarımda, gıdada, sanayide ve el sanatlarında tanıtmaya devam edeceğiz. Giresun'un muazzam bir turizm potansiyeli vardır ve bu potansiyelin ilimize getireceği refahı artıracağına inanıyorum. Türk Mutfağı Haftası'nın da turizme, kültürümüze ve sosyolojimize çok ciddi katkılar sunacağını değerlendirmekteyim. Kadim bir medeniyetin mirasçıları olarak, Giresun'un Türk mutfağındaki yerini, tanıtımını ve turizm açısından önemini vurgulamak istiyorum. Türk Mutfağı Haftası'nın Giresun Uluslararası Aksu Festivali ile aynı döneme denk gelmesi de ilimizin tanıtımı açısından büyük bir fırsattır. Cumartesi günü düzenleyeceğimiz Gastronomi Şenliğimiz de bu haftanın etkinlikleriyle ilişkilidir. Debboy'dan başlayıp Batı Park'a kadar gerçekleştireceğimiz yürüyüş ile bu zenginliğimizi daha geniş kitlelere tanıtacağız. Bu vesileyle haftanızı kutluyor, etkinliklerime katılan sevgili öğrencilerime, kamu kurum ve kuruluşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hepimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Giresun'umuzun yöresel mutfağına ait ürünler, Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından tanıtımı yapılarak, Vali Serdengeçti ve yetkililer tarafından davetli misafirlere ikram edildi. Ayrıca günün anısına uygun olarak Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci tarafından Vali Serdengeçti'ye üzerinde isminin yazılı olduğu "Şef Aşçı" önlüğü hediye edildi. Programın son bölümünde ise Giresun Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Türk Mutfağı Haftası kapsamında gerçekleştirilen programa Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, Vali Yardımcıları Mehmet Fikret Çavuş ve Mehmet Fatih Yakınoğlu ile İl Milli Eğitim Müdürümüz Ertuğrul Ata tarafından düzenlenmiştir.