Girişimci, ticaret, sanayi gibi alanlarda sermaye koyarak bir işi yapmaya girişen, kâr amacıyla riski üzerine alan kişidir. Girişimci mal ve hizmet üretebilmek için bütün üretim öğelerini en iyi koşullarda bir araya getirir. Kâr amacı güderek riski üzerine alır ve ihtiyaçları karşılamak için üretim öğelerini satın alır, bunları bir araya getirecek imkânı sağlar. Kâr amacı gütmekle beraber zararı da kabullenir. Müteşebbis terimi ilk defa 19. yüzyılda Fransız ekonomist Jean Bastiste Say tarafından kullanılmıştır. Üretim, genellikle "Doğal Kaynaklar + Sermaye + Emek + Girişimci = Mal veya Hizmet üretimi" formülüyle tanımlanır. Girişimcilik genellikle zor ve karmaşık bir iştir. Birçok girişim başarısızlıkla sonuçlanır, ancak başarılı girişimler sonucunda önemli yenilikler ve ilerlemeler gerçekleşir. Girişimci ekonomiyi canlandırmada önemli bir role sahiptir. Yeni iş olanakları yaratması, ürün, hizmet ve süreçlerde yenilikler getirmesi, mevcut işletmeler tarafından karşılanmayan tüketici isteklerini karşılaması girişimciye önem kazandırır. Yenilikçi ve yaratıcı olmak, esneklik, risk alabilmek, önceden görebilmek gibi girişimcilik özellikleri iş yaşamında başarı etkenleridir. Girişimciliğin İçeriği Girişimcilik spesifik olarak bazı görevleri içerir. Bu görevlerde başarılı olmak girişimcilikte başarılı olmanın temelini oluşturur. Girişimciler: Hedef odaklı hareket eder, Risk alır, Yeni ürünler (mal veya hizmet) bulur veya geliştirir. Yeni süreçler geliştirir. Yeni ihracat pazarları bulur veya genişletir, Yeni hammadde, yarı mamul arz kaynakları bulur. Yeni bir organizasyon yapısı oluşturur. Ayrıca bakınız Üretim faktörleri Girişimcilik Kaynakça Kategori:Üretim ve imalat Kategori:Ekonomi Kategori:Mikroekonomi Kategori:İş Kategori:Sermaye Kategori:İşletme