Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gres kalemi

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
küçükresim|240px|right Gres kalemi, sertleştirilmiş renkli balmumundan yapılmış bir yazı aracıdır ve sert, parlak, gözenekli olmayan yüzeyleri işaretlemek için kullanışlıdır. Bu kalem genellikle, bir mum boyaya benzeyen ancak daha güçlü toksik olmayan opak balmumundan (parafin, balmumu, ceresin, karnauba veya spermaceti balmumu) yapılır. Gres kalemlerinden yapılan işaretler neme karşı dayanıklıdır ve genellikle işaretli yüzeyleri bir kâğıt havluyla ovalayarak giderilebilir. Gres kalemleri çeşitli şekillerde mevcuttur. Dış kaplama ahşaptan (sıradan bir kalem gibi) yapılabilir ve bir bıçak veya kurşun kalem için kalemtıraş ile keskinleştirilebilir. Diğer tipler kâğıtlarla örtülür, kâğıtları soymak için bir ip çekilerek keskinleştirilir ve işlevsel kalmak için hiçbir ek araca ihtiyaç duyulmaz. Daha yakın zamanlarda, esasen uçlu kaleme benzer, fakat farklı bir kurşun ile tahrik şeklinde üretilmiştir. Gres kalemleriyle kullanılan yüzeyler arasında porselen, cam, kayaç, cilalı taş, plastik, seramik ve diğer çini, lake veya cilalı yüzeyler, ayrıca fotoğraf baskısı için kullanılan parlak kuşe kağıt (özellikle kontak baskı için), x -oraylar, haritalar ve manyetik bant bulunuyor. Ayrıca teatral renkli jelleri etiketlemek için kullanılır. Genellikle kullanılan inşaat yüzeyini nadiren çizdiğinden, inşaat veya tamircinin işaretleme aracı olarak kullanılır. Islak bir yüzeyi işaretlemek için kullanılabilir. Bazı geleneksel sanatçılar arasında da tercih edilmektedir. Cam üzerine yazma kabiliyeti nedeniyle, genellikle kimya laboratuvarlarında züccaciye markalama yapmak için kullanılır. Kaynakça Kategori:Sanat malzemeleri Kategori:Kurşun kalemler Kategori:Yazma aletleri
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri