Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Guk

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Guk (국) ya da bilinen diğer adıyla tang (탕; 湯), Kore mutfağının servis edilen çorba tarzı yemeklerinin genel adıdır. Guk ve tang genellikle birlikte gruplandırılır ve aynı çeşit olarak kabul edilir, buna rağmen tang, guk'a göre daha az sulu olabilir. Kore mutfağının temel ürünleri bap (밥, pirinç) ve banchandır (반찬, meze). Kore masa sunumlarında bap (pirinç), guk’un sağında, sujeo (수저, kaşık ve çubuklar)’ ise solunda yer alır. Guk, Korece bir kelimedir. Tang ise çin-korece'ye göre kaynar su ya da çorba anlamındadır. Tang aynı anlamı ifade etse de guk onursal bir tabir olarak kullanılır. Guk terimi yeonpo-tang (연포탕, ahtapot çorbası), daegu-tang (대구탕, morina balığı çorbası) jogae-tang (조개탕,istiridye çorbası) çorbaları için de kullanılır. Genellikle sebzeli hafif çorbaların sonuna -guk, daha katı bileşenlerle yapılan daha ağır çorbaların sonuna -tang eki getirilir. Gamja-guk (patates çorbası) ve gamja-tang (domuz sırtı yahnisi) istisna olup farklı yemeklerdir. Çeşitleri Guk'un dört farklı çeşidi vardır: Malgeun jangguk (맑은 장국), gomguk (곰국), tojangguk (토장국), ve naengguk (냉국). Malgeun jangguk anlamı berrak (malgeun, 맑은) çorba (guk, 국) baharat (jang, 장)'dır. Doenjang baharatı kullanılır ve bansang(반상) ile servis edilir. Malgeun janggukun ana malzemesi et, balık, sebze ve deniz ürünleridir. Gomguk ya da gomtang kaburga göğüs eti ve çeşitli et parçalarının uzun süre kaynatılmasıyla yapılan çorba çeşididir. Gomgukun suyu süt rengidir, zengin ve doyurucu bir tada sahiptir. Tavuk ya da domuz kemiğinden de yapılır. Tojangguk, doenjang suyuna ve ssaltteumul (쌀뜨물) e dayanır. Naengguk soğuk çorbadır ve genellikle yaz aylarında tüketilir. Bu çorbalar oi naengguk (오이냉국, soğuk salatalık) ve miyeok naengguk (미역냉국, soğuk wakane çorbası) gibi berrak ve keskindir. Kkaetguk (깻국, susam çorbası) tavuk ve susam parçalarıyla yapılan çorba, sıcak yaz aylarında besin takviyesi işlevi görür. Kaynakça Kategori:Kore mutfağındaki çorbalar
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri