Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gustav Fischer

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
küçükresim|Gustav Adolf Fischer Gustav Adolf Fischer (d. 3 Mart 1848, Barmen - ö. 11 Kasım 1886, Berlin) Afrika kâşifi bir Alman. Hayatı Gustav Fischer, bir banka sahibinin oğlu olarak Barmen'de doğdu. İlk eğitimini ailesinin evinde aldı. Daha sonra doğduğu şehirde liseye gitti. 1869'dan itibaren önce Bonn'da, sonra Würzburg ve Berlin'de tıp ve doğa bilimleri okudu. Aralık 1872'de Würzburg'da doktorasını aldı, daha sonra tıbbî devlet sınavını geçti ve bunun üzerine askerliğini Berlin'deki 1. Dragonerregiment'da yaptı. Gönüllü yılın bitiminin ardından, Emden'deki Doğu Frizce Piyade Alayı'na doktor yardımcısı olarak katıldı, ancak kısa süre sonra Berlin'de bir Afrika kâşifi olarak eğitim alabilmek için yedek kaldı. 1876'da askerî doktor olarak Clemens Denhardt'ın Zanzibar seferine katıldı. Ertesi yıl yine Denhardt'ın Wituland'ı ve güney Oromo ülkesini keşiflerine dâhil oldu. 1878'de Wapokomoland'a ve Tana Nehri boyunca Massa'ya olan yolculuğunu sürdürdü. Ekim 1882'ye dek Zanzibar'da doktorluk yaptı. Hamburg Coğrafya Kurumu'nun (Hamburger Geographischen Gesellschaft) desteğiyle 1882'de Masai ülkesini ziyaret etti ve Pangani Nehri'nin ağzından Naivasha Gölü'ne ulaştı. Masailer onun daha fazla ilerlemesine izin vermediler. Ol Doinyo Lengai'yi görüp inceleyen ve bilimsel tanımını 1883'te gerçekleştiren Avrupalı oldu. (Zirveden yükselen "dumanı" gözlemledi ve yerel halkın dağdaki gürleyen seslerle ilgili raporlarını kaydetti.) Fischer, Kasım 1883'te Almanya'ya döndü. 1885'te Emin Paşa ve Gaetano Casati ile birlikte Ekvator bölgelerinde kaybolan kâşif Wilhelm Junker'i, kardeşinin parasıyla düzenlenmiş bir arama seferine katıldı, ancak Victoria Gölü'ne ulaştıktan sonra geri dönmek zorunda kaldı.1886'da Almanya'ya döndükten kısa bir süre sonra, yolculuğu sırasında yakalandığı safra hummasından öldü. Kâşif Fisher, birçok hayvanın isim babası olarak anılmaya devam etmektedir: Fischer'in cennet papağanı,Agapornis fischeri Fischer'in sığırcığı (Lamprotornis fischeri) ve ayrıca Gutenbergia rueppellii var. fischeri ve Ligularia fischeri (Fischers ragwort) bunlardan bazılarıdır. Edebi eserleri Das Masai-Kara (1885) Ayrıca Zeitschrift für Ethnologie ve Hamburg Coğrafya Kurumu'nun Verhandlungen için makaleler yazdı. Notlar Bibliografya Bu makale, artık kamu malı olan bir yayından alınan metni içermektedir: Gilman, D. C.; Peck, H. T.; Colby, F. M., eds. (1905). "Fischer, Gustav Adolf". New International Encyclopedia (1. baskı.). New York: Dodd, Mead. Bu makale, artık kamu malı olan bir yayından alınan metni içermektedir: Viktor Hantzsch, (1904). "Fischer, Adolf". Allgemeine Deutsche Biographie, cilt 48, Duncker & Humblot, Leipzig, s. 563–566. Kategori:1886 yılında ölenler Kategori:1848 doğumlular Kategori:Kurgusal olmayan eserler veren Alman yazarlar Kategori:Alman kâşifler Kategori:Alman asker hekimleri
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri