Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gustav Heinemann

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Gustav Walter Heinemann (d. 23 Temmuz 1899 - d. 7 Temmuz 1976), Almanya Federal Cumhuriyeti'nin 3. Cumhurbaşkanı (1969-1974). Yaşamı 1899 yılında doğan Heinemann'ın büyük dedesi 1848 devrimine katılmıştı. Anne tarafından dedesi ise sol liberal düşüncede bir vatandaştı. 1917 yılında dil okulundan mezun olan Heinemann I. Dünya Savaşı'na asker olarak katılsa da hastalığı nedeniyle cepheye gidemedi. 1918-1922 yılları arasında hukuk öğrenimi aldı ve 1922 yılında hukuk alanında yüksek lisans 1929 yılında ise yine aynı alanda doktora derecesi aldı. Essen kentinin tanınmış hukuk bürolarından birinde göreve başlayan Heinemann, 1929 yılında Tıp alanında yasal sorunlar adında bir kitap yayınladı. 1929-1949 yılları arasında bir şirkette hukuk danışmanlığı görevini yürüttü. Bu arada 1933-1939 yılları arasında Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okutmanlık yaptı. 1945 yılında Almanya Evanjelik Kilisesinin üyesi olarak seçildi. II. Dünya Savaşı sonrası Müttefikler tarafından Essen kenti belediye başkanı olarak atandı ve bu görevini 1949 yılına kadar sürdürdü. Hristiyan Demokrat Parti'nin Kuzey Ren-Westfalya Eyalet teşkilatının kurucuları arasında yer alan Heinemann aynı eyalette milletvekilliği ve adalet bakanlığı yaptı (1947-1950). Başbakan Konrad Adenauer tarafından içişleri bakanlığına getirildikten bir yıl sonra başbakan ile anlaşmazlık nedeniyle bu vazifeden istifa etti. 1952 yılında Tüm Almanların Partisi adıyla bir parti kurduysa da partisinin seçmenlerden ilgi görmemesi üzerine 1957 yılında partisini feshederek Sosyal Demokrat Parti'ye katıldı. Muhalefet milletvekili olarak Başbakan Adenauer'in ülke ordusuna Atom silahları alma planına savaş açtı. 1966-1969 yılları arasında CDU-SPD büyük koalisyon hükûmetinde adalet bakanlığını üstlenerek bu alanda bir dizi liberal reformlara imza attı. Cumhurbaşkanlığı Mart 1969 tarihinde SPD-FDP partileri tarafından cumhurbaşkanlığına seçilen Heinemann devlet başkanı olmaktan daha çok halkın başkanı olmayı savundu. Nutuklarında Almanların demokratik haklarını ve sosyal adaleti ile hukuku savunmasını istedi. 1968 öğrenci olayları sırasındaki açık fikirliliği onu genç kuşak arasında popüler yaptı. Cumhurbaşkanlığı devrinde II. Dünya Savaşı'nda Almanya'nın işgali altına girmiş ülkeleri özellikle ziyaret etti. Aile geçmişinin de etkisiyle Alman özgürlük hareketleri üzerine bir müze kurmayı tasarlayan Heinemann bunu gerçekleştiremedi ve 1974 yılında artan sağlık sorunları nedeniyle yeniden aday olmayarak emekli oldu. Gustav Heinemann, 7 Temmuz 1976 tarihinde öldü. Heinemann, evli ve 4 çocuk babasıydı. Torunu Christina Rau, Almanya'nın müteveffa cumhurbaşkanı Johannes Rau'nun da dul eşidir. Kaynakça |- |- Kategori:1899 doğumlular Kategori:1976 yılında ölenler Kategori:Almanya adalet bakanları Kategori:Almanya cumhurbaşkanları
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri